Четверг, 08 февраля 2024 12:23

Не «справжній полковник» Червінський: історія офіцера, який провалив усе

Ми звикли до того, що пишуть лише про героїв, про вдалі спеціальні операції, бойові подвиги…, а от про невдачі, антигероїв та військові операції, які не мали успіхів якось не прийнято та навіть не цікаво писати. Але ж суспільство має знати всю історію подій: як перемоги так і невдачі, як справжніх патріотів і героїв так і тих хто зробив для своєї країни все можливе щоб без бою здати її ворогові.

Не «справжній полковник» Червінський: історія офіцера, який провалив усе

У назві, я написав «не справжній полковник», але можливо в якихось інших спецслужбах (наприклад ФСБ рф) він і справжній. Але то буде доводити суд, а ми маємо лише непрямі докази.

Отже, колишній полковник Роман Григорович Червінський – дуже цікавий персонаж. Він встиг послужити в контррозвідці (СБУ), в Головному управлінні розвідки Міноборони України і навіть в Силах спеціальних операцій (ССО). Справжнє перекоти-поле, яке ніколи довго не затримувалось на одному місці. Колишні колеги характеризують його як жадібного до грошей і слави кар’єриста з нахилами шахрая.

У квітні 2023 Служба безпеки України повідомила про підозру Роману Червінському у справі про обстріл окупантами аеродрому «Канатове» на Кіровоградщині. Його затримали на Тернопільщині 23 квітня 2023 року. 

В Україні цей не «справжній полковник» став відомим завдяки нібито плануванню та проведенню найгучніших операцій, жодна з яких не мала успіху. За словами самого Червінського, то він бігав по лісам київщини і особисто знищував десятки російських танків, то викрадав особливо важливих ворожих офіцерів (які зрештою виявлялися нікому не потрібними дідами), то водив за ніс путіна з лукашенко з усіма їх спецслужбами…   Такий собі «Джемс Бонд на максималках», тільки без Астон Мартіна… Хоча, подейкують, що фінансовий стан пана Романа дозволяв йому придбати такий елітний автомобіль, якому б і герой «бондіади» позаздрив… Але про це пізніше.

Усі так звані мега операції Червінського об’єднує одне – гучний провал та шкода країні. При цьому, Роман Григорович хайпуючи і кривляючись звинувачує у всьому інших.

Одна невдача – це випадковість, дві – це закономірність, а три і більше – це система!

Весна 2022 року. Червінський планує викрадення російського літака. Для цього начебто намагається виманити російського військового пілота разом з літаком до України. За такі дії ворожому пілоту пропонують грошову винагороду.

Кандидатом став 35-річний росіянин Роман Носенко, льотчик Су-24 і Су-34. За задумом операції, він мав би на низькій висоті повз райони ППО залетіти в певне місце в Україні, а російським диспетчерам повідомити, що його підбили. Потім росіянин отримав би нові документи і гроші та заховався б у Європі.

План виглядав переконливо, але завершився трагедією.

Посадити свій літак росіянин Носенко мав би на аеродромі «Канатове» в Кіровоградській області 23 липня. Зустрічати «перебіжчика» прибули українські військові, які були задіяні в операції.

Але замість літака вони отримали російські ракети. Саме той день рф випустила по аеродрому «Канатове» 9 крилатих ракет.

Внаслідок удару загинув командир військової частини та отримали поранення 17 українських бійців. Також повністю знищили два бойових винищувачі Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та інша техніка й будівлі зазнали значних пошкоджень.

Не «справжній полковник» Червінський: історія офіцера, який провалив усе Не «справжній полковник» Червінський: історія офіцера, який провалив усе Не «справжній полковник» Червінський: історія офіцера, який провалив усе Не «справжній полковник» Червінський: історія офіцера, який провалив усе

Зазначу, що ця операція не була погоджена з СБУ та ГУР МО, так, як містила в собі багато ризиків.

І як довело слідство, саме через дії Романа Червінського росіянам стала відома інформація про зосередження на аеродромі в Кіровоградській області військової техніки, сил та засобів.

І в мене знову ж питання до тих хто розповідає, який Червінський герой. Шановні, де тут подвиг, перемога, успіх…?

Насамперед це питання до представників партії «Європейська Солідарність» і особисто до Петра Порошенка, які всіма силами заступаються за Червінського, через дії якого сталися жахливі трагедії, смерті наших захисників. Але ж Петру Олексійовичу це як «квіточки», для людини яка здала ворогові український Крим, «затягнула» війну на Луганщині та Донеччині, всіма своїми діями дала зрозуміти російським окупантам, що повномасштабне вторгнення буде для них вдалим, трагедія на аеродромі «Канатове» черговий рапорт перед російськими кураторами.

І це доводять російські ЗМІ, які як то кажуть «тянуть мазу» за начебто українського розвідника Романа Червінського. Як би не було стільки провальних, трагічних операцій можна було б подумати, що кацапи своїм «виправданням» підставляють Червінського, але не озброєним оком видно яка зрадлива падлюка роками сиділа в українських спецслужбах і працювала на російських окупантів.

Крім того, Червінський не просто шпигун-вбивця, він ще й шахрай-хабарник. За даними слідства, в липні 2020 року Роману Червінському повідомлено про підозру в спробі заволодіти 100 тисячами доларів США. Цей злочинець, видаючи себе за впливового посадовця Державної фіскальної служби України, у зговорі з іншими особами намагався заволодіти коштами підприємця в сумі 100 тисяч доларів США. Шахрай обіцяв вирішити питання щодо повернення підприємцю затриманої партії тютюнових виробів шляхом передачі зазначених коштів службовцям Державної фіскальної та Державної податкової служб України.

І це тільки один факт, з поміж багатьох інших. Тут він попався, а скільки таких оборудок він прокрутив до цього, скількох бізнесменів «розвів» на сотні тисяч доларів. За словами колишніх колег, Роман Григорович, насправді доларовий міліонер, який до і під час війни активно визискував грошові знаки з українського бізнесу. Тут, до речі, зрозуміла і протекція Порошенка, адже основний капітал Роман Григорович заробив саме за каденції останнього. Порох своїх не кидає, особливо якщо вони перевірені і надійні шахраї і пройдисвіти!

Не тягне на героя-розвідника?… Аж ніяк! Скоріше навпаки, не «справжній полковник» є шпигуном, хабарником, шахраєм і опосередковано вбивцею!

Р.S. 25 січня 2024 року Київський апеляційний суд залишив без змін обраний Червінському запобіжний захід, а саме залишити його під вартою. Не «справжньому полковнику» інкримінують дії, що спричинили до обстрілу аеродрому «Канатове».




Новости