Среда, 21 февраля 2024 13:41

У ГУР назвали кількість російських військ, які зараз воюють в Україні

 Вадим Скібіцький виділив три основні сильні сторони противника. За його словами, Росія має потужний мобілізаційний ресурс – у них немає нестачі в людях для участі у війні

На сьогодні сухопутна частина російського угруповання , розташованого на території України, становить близько 470 тисяч військовослужбовців, повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

«Якщо говорити про те, що змінилося за цей час, – то це чисельність угруповання, розгорнутого на нашій території. Наразі сухопутний компонент, сухопутна частина угруповання, яка розташована на території України, становить близько 470 тисяч військовослужбовців. І це тільки сухопутний компонент, я не беру авіацію, не рахуємо сюди військово-морський флот, який теж залучається до проведення операцій, до завдання ударів», – сказав він в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, з’явився новий компонент, який не був на початку агресії (був представлений тільки частково, батальйонами) – угруповання військ Росгвардії.

«На сьогодні на тимчасово окупованих територіях розгорнуто угруповання військ Росгвардії. Це майже 33 тисячі військовослужбовців. Це ті люди, які забезпечують діяльність окупаційної влади, охорону стратегічних об’єктів і за необхідності можуть виконувати завдання оборони саме на тимчасово окупованих територіях», – розповів Скібіцький.

Представник ГУР також зауважив, що додатково з’явилося угруповання прикриття державного кордону РФ, яке розгорнуте на території трьох областей Росії, які безпосередньо межують з Україною: Бєлгородська, Курська, Брянська.

Вадим Скібіцький виділив три основні сильні сторони противника. За його словами, Росія має потужний мобілізаційний ресурс – у них немає нестачі в людях для участі у війні, по-друге – завдяки великій чисельності вони мають можливість відводити війська в резерв для поповнення втрат і на відпочинок, а також переміщати або робити перегрупування військ з одного напрямку на інший. Третя сильна сторона противника, як зазначає заступник керівника ГУР, – це авіація та панування в повітрі, адже щодня війська РФ застосовують авіаційні бомби.

Раніше британський Міжнародний інститут стратегічних досліджень Military Balance у щорічному звіті повідомив, що, пропри те, що Росія за час повномасштабного вторгнення в Україну втратила понад 2900 танків, у неї на складах ще багато бронетехніки для використання впродовж кількох років. У звіті вказано, що в Росії на озброєнні 1750 основних бойових танків – від застарілих Т-55 до сучасних Т-80 і Т-90, ще 4 000 перебувають на зберіганні.

Форум




Новости