Пятница, 19 апреля 2024 10:08

Трамп: Виживання України є важливим для США

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що “виживання і сила України” важливі не тільки для Європи, а й для Сполучених Штатів. Про це він написав у своїй соціальній мережі Truth Social.

“Як усі погоджуються, виживання і сила України мають бути набагато важливішими для Європи, ніж для нас, але це також важливо і для нас!”, – написав він.

Разом із тим колишній американський лідер звинуватив європейських союзників у тому, що вони витрачають недостатньо коштів на допомогу Україні.

“Чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні? Чому Сполучені Штати вкладають у війну в Україні на 100 мільярдів доларів більше, ніж Європа, а нас розділяє океан! Чому Європа не може зрівнятися або відповідати грошам, які вкладають Сполучені Штати Америки, щоб допомогти країні, яка відчайдушно потребує допомоги?”, – наголосив Трамп.

Reuters звертає увагу на те, що це стало одним із перших зізнань Трампа, що виживання України є важливим безпековим інтересом США. За інформацією агентства, деякі ультраправі республіканці інтерпретували це повідомлення як сигнал, що він виступає проти нинішнього пакета допомоги, незважаючи на те, що Трамп не сказав про це прямо.




Новости