Джонсон із собакою

Автор фото, PA Media

Міністр фінансів Великої Британії Джеремі Гант заявив, що йому досить дорого обійшлося вирішення проблеми бліх в квартирі на Даунінг-стріт 11, про яку в своїй книзі написала Ліз Трасс.

Зокрема, у своїй книзі колишня британська прем’єрка пише, що "чесалася кілька тижнів" після того, як переїхала в квартиру у 2022 році. Провину за нашестя комах вона поклала на Ділин, пса Бориса Джонсона, який жив у помешканні до Ліз Трасс.

У книзі Трасс йдеться про те, що уся квартира була "заражена блохами", і що все помешкання треба було обробляти спреєм проти комах.

Коли журналісти у Вашингтоні запитали Ганта про цей уривок із книги Трасс, він відповів, що коли він переїхав до квартири, йому довелося вдатися до більш радикальних методів – повністю замінити усі килими, і то "чимало коштувало".

10 цікавих фактів про Даунінг-стріт, 10

Швидкоплинна леді. Британія випроводжує Ліз Трасс у відставку

Офіційною резиденцією британських прем’єрів є номер 10 на Даунінг-стріт. Але скільки помешкання в 11 номері є більшим, з часів Тоні Блера британські прем’єри надавали йому перевагу.

Але за прем’єрства Ріші Сунака 11 номер звільнився, і лорд-канцлер, як офіційно називають посаду Джеремі Ганта в британському уряді, зміг переїхати туди.

Джеремі Гант

Автор фото, Getty Images

"Я фактично живу в квартирі, де жили Ліз Трасс та Боріс Джонсон", — заявив Гант, нагадавши, що Трасс "була там менше 50 днів" (Ліз Трасс обіймала посаду прем’єра від 6 вересня по 25 жовтня 2022 року).

А оскільки міністру фінансів довелося бути там довше, він вирішив взятися за справу більш ґрунтовно і замінити усі килими – "власним коштом", наголосив Джеремі Гант.

Дорожнечу він пояснив зокрема і тим, що заміну килимів можна було довірити лише компанії, яка пройшла сувору перевірку служби безпеки.

"Але я задоволений, що родина Гантів не має проблем із блохами", — заявив політик.