Пятница, 09 февраля 2024 17:52

Олександр Сирський – це Герой України, який приведе українську армію до перемоги.

Про це говорить реакція експертів та соцмереж на призначення його Головнокомандувачем Збройних сил України експертів та соцмереж.

Сирський

Олександр Сирський – український генерал, який здобув широке визнання серед своїх колег за свій стратегічний хист і рішучість у боротьбі з російським агресором. Його бездоганна служба, відданість своїй країні та роблять його справжнім бойовим генералом. Товариші по службі характеризують його як людину, яка володіє здібностями командувача з глибокими знаннями військової справи та вміння тверезо оцінювати ситуацію, що  неодноразово дозволяли йому розробляти успішні стратегії й тактики. У той же час, бойові офіцери розповідають що Сирський дбає про своїх підлеглих, забезпечуючи їм необхідну підтримку та справедливе ставлення. Тим не менш, незважаючи на свої здобутки, генерал залишається скромною людиною, зосередженою на виконанні своїх обов’язків.

Не зайвим буде нагадати про операції, які планував та реалізовував новий Головнокомандувач. 

  • Оборона Сєвєродонецька: Сирський очолив оборону Сєвєродонецька, одного з ключових міст на Донбасі, протягом 57 днів, стримуючи натиск значно більших сил противника.

  • Оборона Києва. Це була одна з ключових битв у ході російського вторгнення. Наступ російських сил на Київ відбувався з північно-західного напрямку, з боку Чорнобильської зони відчуження та Білорусі, бої з російськими ДРГ з початку вторгнення відбуваються переважно на обох берегах Дніпра. В результаті операції української армії було ліквідовано загрозу для столиці. 

L:WorkСтатті, матеріалиСирський2808963.jpg

  • Контрнаступ на Харківщині: Він відіграв ключову роль у плануванні та проведенні успішного контрнаступу на Харківщині, що змусило російські війська відступити з окупованих територій. 6 вересня 2022 року Збройні сили провели контрнаступ на Харківщині, а 8 вересня вже звільнили 20 населених пунктів області від російських військ. Тоді українські прапори підняли над Балаклією, Куп’янськом, Ізюмом. Пізніше звільнили Козачу Лопань. Після несподіваного проникнення вглиб російських військ Україна визволила кілька сотень квадратних кілометрів території до 9 вересня.

  • Звільнення Херсона — єдиного обласного центру України, захопленого російськими окупантами з моменту початку широкомасштабного вторгнення. Деокупація міста завершила блискучу Херсонську наступальну операцію, в результаті якої підрозділи Сил оборони України просунулись на відстань до 40 кілометрів, звільнили територію площею до 5700 км2 і визволили до 211 населених пунктів, включаючи обласний центр — місто Херсон. Успіхи наступальних дій Сил оборони України на Херсонщині критично підірвали моральний дух російських окупантів, змусивши їх сумніватися в спроможності утримати захоплений плацдарм на правому березі Дніпра і Херсон. Відчуття неминучої поразки посилювалось важким тактичним становищем сил загарбників в району Херсона. Завдяки вдалим діям українських військ логістичне забезпечення сил загарбників у Херсонській області критично ускладнилось, що зрештою змусило російське командування розпочати підготовку до відступу на лівий берег Дніпра.

Також Сирський вніс значний вклад у реформування та модернізацію Збройних Сил України, роблячи їх більш мобільними, гнучкими та ефективними.

Високо генерала оцінюють наші партнери та західна преса, Так, The Telegraph у 2022 році писали про нього як про генерала, який перехитрив Путіна («The Ukrainian general who is outsmarting Putin»). The Washington Post називає його генералом, який став символом опору («The Ukrainian general who has become a symbol of resistance»), а The New York Times українським генералом, який пускає кров з Росії («The Ukrainian general who is giving Russia a bloody nose»). 

L:WorkСтатті, матеріалиСирськийoriginal.jpg

Тому, експерти здебільшого сходяться на думці, що Олександр Сирський – це не просто генерал, він – символ незламності українського духу. Його відданість, мужність і стратегічний хист роблять його одним із найвидатніших військових лідерів сучасності. Завдяки його невтомній праці та безмежній вірі у перемогу України українська армія здобуває все більше й більше




Новости