Четверг, 11 апреля 2024 17:17

В Україні помітно опустилися ціни на гречану та рисові крупи до середини квітня

Крупи.

З настанням другої декади квітня, цінники на популярні крупи у великих мережевих магазинах нашої країни порадують покупців коригуванням у менший бік, що, на тлі інфляції, досить незвично.

Про те, як змінилися ціни на гречку та різні види рису станом на 11 квітня, пише «НБН», посилаючись на статистику тематичного порталу «Мінфін».

Усереднена вартість гречки в середині цього тижня утримується на рівні у 24,82 гривні/кілограм: найдешевше крупу можна придбати в «Новусі» та «Ашані» — по 22,39 гривні й 22,9 гривні відповідно; дещо дорожче — у «Метро» (по 24,9 гривні), і «МегаМаркеті» — по 29,1 гривні. Таким чином, якщо провести порівняння з березнем, вартість гречки впала не менше, ніж на 3 гривні.

Ціни.
Фото – minfin.com.ua

Аналогічна динаміка падіння вартості фіксується за круглим різновидом рису, тоді як довгий сорт став дешевшим лише на 1 гривню. Найвигідніша пропозиція на круглий рис — у «Метро» (47,3 гривні/кілограм). При цьому, в «Ашані» за цю саму крупу попросять набагато більше — 78,9 гривні/кілограм. Середня вартість довгого рису у квітні сягнула 55,37 гривні/кілограм: у «Метро» на касі попросять 46,9 гривні, у «МегаМаркеті» — 54,6 гривні, а в «Ашані» — 64,6 гривні.

Ціни.
Фото – minfin.com.ua
Ціни.
Фото – minfin.com.ua

Раніше ми писали про те, що в Держстаті показували, які продукти подешевшали в Україні в останні місяці.




Новости