Среда, 21 февраля 2024 12:10

Зеленський анонсував "швидкі кроки" у відповідь на блокаду кордону з Польщею

зеленський

Влада України найближчим часом ухвалить рішення у відповідь на блокування пунктів пропуску на кордоні польськими фермерами.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму офіційному аканті в Telegram за підсумками селекторної наради.

"Провів селектор. Сьогодні, окрім щоденних тем, – блокування на польському кордоні. З урядовцями – віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною, міністрами Дмитром Кулебою, Олександром Кубраковим, Миколою Сольським – детально розібрали ситуацію та визначили наші наступні кроки. Вони будуть дуже швидко", – написав Зеленський.

Він наголосив, що лібералізація торгівлі з Європейським Союзом має тривати.

"Має бути міцною і наша єдність заради спільної безпеки й безпеки всіх країн, яким загрожує російська агресія. Ситуативні інтереси не мають права її похитнути", – додав голова держави.

Читайте також: Блокування кордону: Близько 2500 вантажівок чекають у чергах на кордоні Польщі

Як повідомлялося, за даними Держприкордонслужби України, польські протестувальники 20 лютого посилили блокування руху транспорту на кордоні з Україною.

Зокрема, на низці пунктів пропуску польські фермери повністю блокували рух вантажівок, а поблизу пунктів "Долгобичув-Угринів", "Зосін-Устилуг" та "Гребене-Рава-Руська" на кілька годин обмежували рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках.

Станом на 21 лютого на жодному пункті пропуску з Польщею немає вільного руху вантажівок, український та польський уряди продовжують перемовини, які поки що не дали результатів.

Автор: Михайло Орлюк




Новости