Пятница, 10 мая 2024 05:19

На Одещині запустять катер: де він курсуватиме та яка вартість квитка

З 10 травня знову запустять пасажирський катер через Дністровський лиман, який буде курсувати за марштрутом Білгород-Дністровський — Овідіополь.

Про це повідомив міський голова Білгород-Дністровського Віталій Граждан.

Він зазначив, що тепер пасажирське судно на підводних крилах щодня відправлятиметься від причалу №1 у Білгород-Дністровському до причалу "Нова пристань" в Овідіополі. Катер буде ходити мінімум три рази на день у кожному напрямку. Час в дорозі — 20-30 хвилин. Проте тривалість та кількість рейсів можуть змінюватись залежно від погодних умов.

Крім того, поруч із першим причалом проходить маршрут безкоштовного міського автобуса, тому мешканці міста можуть зручно та безкоштовно дістатися катера. Відновлення саме цього пасажирського водного сполучення дає можливість пасажирам дістатися Одеси приблизно за годину, пересівши з катера на місцеві автобуси в Овідіополі.

У компанії "Нібулон" додали, що відправлення заплановані з 07:45 – ранку з Білгорода-Дністровського, останній рейс буде йти о 17:00 – повернення з посадкою в Овідіополі.

Квитки можна буде придбати під час посадки на судно, вартість – 250₴

Згідно з чинними вимогами кожен пасажир повинен мати документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

За один рейс скористатися послугами катера зможуть до 50 осіб.

Ми писали, нагоди включення до складу національного флоту України на патрульних катерах "Ірпінь" та "Рені" проведено ритуал підняття Військово-морських прапорів.

Також повідомлялось, в Україні збудували нове лоцманське судно. Незабаром воно розпочне роботу у порту Рені Одеської області.

Будівництво катера профінансувало агентство США з міжнародного розвитку (USAID)




Новости