Четверг, 18 апреля 2024 06:39

Суд РФ у Криму засудив правозахисницю Зудієву до штрафу за «зловживання свободою інформації»

Лутфіє Зудієва вважає, що суд припустився серйозних порушень у її справі

Створений Росією Мировий суд №10 Сімферополя оштрафував правозахисницю та журналістку Лутфіє Зудієву на 2 тисячі російських рублів за «зловживання свободою масової інформації». Про це вона повідомила правозахисній організації «Кримська солідарність», передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Суд сьогодні визнав мене винною, призначив штраф у розмірі 2000 рублів і вважав, що мої аргументи і докази – це спроба уникнути адміністративної відповідальності. Я в суді наполягала на тому, що співробітники Центру протидії екстремізму підійшли до вивчення матеріалів адміністративної справи дуже формально та склали її із грубими порушеннями. Я вважаю, що навіть із погляду доказової бази є серйозні порушення», – сказала Зудієва.

За її словами, вона продовжить займатися журналістською та правозахисною діяльністю, оскільки вважає, що у її діях відсутні порушення чинного російського законодавства.

Адвокат Назім Шейхмамбетов наголосив, що захист готує апеляційну скаргу. Крім того, за його словами, окупаційний суд не взяв до уваги доводи, які надала сторона захисту.

У Джанкої 22 лютого російські силовики провели обшук у журналістки та правозахисниці Лутфіє Зудієвої. Її звинуватили у «зловживанні свободою масової інформації» за поширення матеріалів Радіо Свобода без маркування медіа як іноагенту.

Лутфіє Зудієва також є координаторкою правозахисного об’єднання «Кримська солідарність». Наприкінці березня стало відомо, що підконтрольний Росії Київський районний суд у Сімферополі оштрафував Зудієву на 2500 рублів.

Форум




Новости