Пятница, 19 апреля 2024 17:36

Бізнес запланував підвищення зарплат і одночасні звільнення працівників у 2024 році — НБУ

Зарплата і звільнення.

Відповідно до ранніх оцінок банку-регулятора, розмір реальних заробітних плат українців у поточному році має зрости на 8,7 відсотка, але це не всі «сюрпризи», приготовані бізнес-сферою нашої країни.

Про те, що на об’єктах вітчизняної виробничої інфраструктури вже розпланували динаміку зростання зарплат на тлі урізання штату співробітників, пише «НБН», посилаючись на звіт «Ділові очікування підприємств України», оприлюднений на офіційній сторінці Національного банку України (НБУ).

Згідно з даними дослідження, очікування щодо підвищення обсягів видатків на винагороду праці одного найманого працівника помітно посилилися: позитивну відповідь дали 62,6 відсотка респондентів-бізнесменів, в той час, як у четвертому кварталі минулого року таких опитаних налічувалося не більше 57,9 відсотка.

Інфографіка.
Фото – bank.gov.ua

Однак, бізнес-сектор негативно оцінює поточну кількість працівників на підконтрольних підприємствах, маючи намір провести скорочення в найближчий період: звільнення прогнозуються на 6,3 відсотка суб’єктах господарювання, при цьому, в четвертому кварталі минулого року цей показник був трохи більшим — у 6,5 відсотка.

Інфографіка.
Фото – bank.gov.ua

Раніше ми писали про те, що в НБУ пояснювали причини уповільнення темпів інфляції навесні, оновивши річний прогноз.




Новости