Суббота, 20 апреля 2024 07:56

В Україні можуть підвищити тарифи на світло майже на 33%, – нардеп

В Україні можуть підвищити тарифи на світло майже на 33%, – нардеп

В Україні можуть підвищити тарифи на світло майже на 33%, – нардеп

За словами нардепа Олексія Кучеренка, сьогодні бюджету не вистачає коштів. Донедавна гроші йшли з бізнесу, зараз компанії не справляються з навантаженням.

Громадянам України доведеться платити за електроенергію за собівартістю, оскільки уряд потребує коштів для відновлення енергосистеми, пошкодженої російськими обстрілами. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики Олексій Кучеренко в ефірі "Київ24". Відео оприлюднено на каналі Кучеренка у YouTube.

За його словами, розрахунки показали, що собівартість електроенергії складає 3,5 гривні, тоді як зараз за неї платять 2,64.

"Ось я боюся, що зараз уряд доводитиме до цієї собівартості. Я логіку таку розумію. Ще раз хочу сказати, мені це не подобається, але так само, я думаю, і 99% людей", – заявив Кучеренко.

Олексій Кучеренко – про підвищення тарифів на електроенергію

Він додав, що все ж таки розуміє, в якому становищі опинилися енергетики, "Енергоатом" і "Укргідроенерго", чиї об’єкти зазнають руйнувань.

На сьогодні у бюджеті не вистачає коштів на покриття різниці між собівартістю електроенергії та тарифом для громадян, уточнив Кучеренко.

За його словами, донедавна кошти йшли з бізнесу, але зараз компанії не справляються з таким навантаженням.




Новости