Воскресенье, 21 апреля 2024 10:50

Що робив зять Євгена Червоненка Олексій Кавилін на віллі російського олігарха у Женеві?

Поки Україна із захопленням спостерігає чергові патріотичні відосики про боротьбу з корупцією від влади, «Українська правда» зняла не менш захоплюючий фільм, одним із героїв якого став Олексій Кавилін, який гостює у Женеві на віллі російського олігарха В’ячеслава Кантора.

Що у цьому найцікавіше: те, що Олексій Кавилін – це зять підполковника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Євгена Альфредовича Червоненка, чи те, що Олексій Кавилін – це головний податковий корупціонер-перевертень Київської області часів Насірова, Продана і Бамбізова, питання відкрите. Нагадаємо, що Олексій Кавилін працював на посаді керівника головного управління державної фіскальної служби у Київській області із 2016 по 2019 рік, заслуживши за свою плідну роботу на цій ниві почесне прізвисько «Льоша Кеш».

Іще цікавіше, що на пряме запитання журналістів УП про те, чи був Кавилін на віллі Кантора у Женеві, той категорично заперечив своє перебування там. Хоча на відео чітко видно, як Кавилін під’їжджає до вілли підсанкційного російського олігарха і заходить туди без будь-яких перешкод, що вказує на те, що такий візит відбувається не вперше.

 

foto 1 2

До всього ж впадає в очі цікава деталь – Олексій Кавилін не лише заходить на віллу Кантора, як до себе додому, а й ще тягне в руках дві досить об’ємні валізи, що свідчить про те, що приїхав він туди не просто на філіжанку кави:
foto 2 2

Навряд, що такий візит можна забути, як про це говорить у відповідь на запитання журналіста УП Кавилін. Що робив на віллі у В’ячеслава Моше Кантора зять нинішнього підполковника ГУР МОУ Євгена Альфредовича Червоненка – можна лише здогадуватися. Звісно, можливо, що візит пов’язаний з діяльністю Європейського єврейського конгресу, до якого мають стосунок усі троє, однак цю версію залишимо для тих, хто всі біди у світі пояснює «міжнародною єврейською змовою».

foto 3 2
Цікава з цього приводу думка підполковника Червоненка, який у коментарі «Українській правді» заявив, що «не любить, коли підглядають в труси» і натякнув, що Кавилін їздить за кордон по офіційним листам «не просто так». Що саме мав на увазі підполковник – достеменно невідомо, але з ним можна погодитися, особливо з огляду на відверто проросійські виступи Червоненка про війну на Донбасі, його активну участь у проросійських телешоу на каналах Медведчука, де майбутній підполковник ГУР МОУ відверто заперечував участь Росії у війні на Донбасі і ще 21 лютого минулого року заявляв, що ніякого широкомасштабного вторгнення не буде.

Тобто, якщо вже йдеться про якусь змову, то це не абсурдна єврейська, а цілком реальна російська. Оскільки В’ячеслав Кантор, на віллу якого з набитими валізами завітав ексголова податківців Київщини і зять екснардепа і чинного офіцера ГУР Олексій Кавилін, що перебуває у списку найбагатших людей Росії і в списку людей, що несуть «відповідальність за матеріальну або фінансову підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України»:

foto 4 2
І у цьому контексті цікава передісторія – Євген Червоненко свій стрибок у велику політику зробив за часів президентства Віктора Ющенка, а в той час В’ячеслав Кантор цілих два роки був радником президента України і отримав в управління Іллічівський порт.
foto 5 2

Крім того, обидва були членами Інвестиційної ради при Мінтрасзв’язку, яке очолював саме Червоненко:
foto 6 2

Що було далі з портом, бізнесом Кантора в Україні та його зв’язками (окрім Єврейського конгресу) з тодішнім міністром Червоненком – достеменно невідомо. Однак перший став людиною, наближеною до Путіна, а другий відзначився відверто пропутінськими заявами на проросійських каналах України. А після початку повномасштабного вторгнення, яке Червоненко заперечував буквально за день до його початку, отримав погони підполковника з рук Буданова.

А зять Червоненка мінімум п’ять разів виїжджав з України, зокрема, й на підставі дозвільних листів ГУР МО України, де з минулого року служить його тесть. Що саме робив Кавилін на віллі у російського олігарха цілих три тижні – можна лише здогадуватися. Як і про те, як він «вписується» у стосунки між офіцером української розвідки Євгеном Червоненком і російським олігархом із оточення Володимира Путіна В’ячеславом Кантором.

Щодо самого Олексія Кавиліна, то після звільнення з органів податкової служби він зайнявся шахами і очолив Київську обласну федерацію шахів. А от до органів ДПС він прийшов у 2014 році, де зробив стрімку кар’єру, очоливши спочатку податкову Запорізької області, а потім Київщини:

foto 7 2

За це він отримав навіть медаль «За розвиток Запорізького краю» та орден ІІІ ступеня «За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Запорізької області». Однак були й інші нагороди:

foto 8 2

Із тоді ще відкритих декларацій стало відомо, що Олексій Кавилін, який заробив на посаді начальника ГУ ДПС у Запорізькій області 233 тисячі гривень, не лише купив автівку за мільйон гривень, а й отримав у подарунок від батька квартиру площею в 277 метрів за 6,1 мільйона у київському ЖК «Пори року». За фактом цього «подарунку» було відкрито адміністративне провадження щодо порушення вимог фінансового контролю, однак його невдовзі закрили. Після цього Кавилін перейшов на роботу до Київського обласного управління ДПС, де відразу потрапив у черговий скандал – його звинуватили у співпраці з конвертаційними центрами:

foto 9

За даними преси, через конвертаційні центри Кавиліна за рік проходило не менш 80 мільйонів гривень. Втім, відбувся він досить легко – його просто звільнили з роботи. Вочевидь, що праця на посаді головного податківця Київщини була досить плідною: за даними декларації про його доходи він мав квартиру (107,10 кв. м), два гаражі, п’ять найдорожчих годинників (Rolex, Jaeger Lecoultre, Patek Philippe, FP Journe, A. Lange & Sohne) та дві машини (Toyota Camry та Range Rover).

Ці доходи можна було б пояснити бізнесом, однак Олексій Кавилін ним не займається. У його активі, крім згадуваної вище шахової федерації, ще одна громадська організація – «Молодь за віру, європейську Україну», яка, крім звітів, ніякої діяльності не веде. Та якби й вела, це не пояснює ні матеріальних успіхів експодатківця, ні закордонних вояжів зятя партнера російського олігарха і чинного офіцера ГУР МО України.




Новости