Вторник, 23 апреля 2024 20:45

Шкіль Максим

Шкіль Максим – бізнесмен, власник холдингу "MS Capital"

Біографія

Народився 19 серпня 1983 року у Львові. Має три вищі освіти та ступінь кандидата юридичних наук.

Сімейний стан

Одружений. Батько двох доньок.

Кар’єра

У 2006 році Максим Шкіль спільно з іноземними партнерами започаткував свій перший бізнес, запустивши роботу Бехівського гранітного кар’єру. Надалі у розвиток підприємства було вкладено понад 20 млн євро, що дозволило БГК зайняти лідируючі позиції на ринку видобутку та переробки граніту.

У травні 2021 року 100% корпоративних прав Бехівського кар’єру було придбано холдингом "MS Capital". На підприємстві оновили матеріально-технічну базу та парк спеціалізованої кар’єрної техніки. Сьогодні БГК відвантажує понад 100 вагонів щебеню на добу та загалом виробляє 2 млн тонн готової щебеневої продукції на рік.

У 2011 році бізнесмен створив "Першу логістичну компанію", яка спеціалізується на перевезеннях зернових залізничним транспортом. Компанія управляє парком з понад 1600 вагонів, серед яких – інноваційні вагони-хопери та напіввагони. Партнерами ПЛК є найбільші трейдери України.

У 2015 році підприємець набув корпоративних прав компанії "Audi Центр Одеса Південь". Через рік було відкрито найбільший в Україні дилерський центр у форматі "термінал", який також став першим центром концепції Audi Sport. Сьогодні Audi Центр Одеса Південь займає 25% ринку серед дилерів Audi в Україні.

У 2016 році Максим Шкіль заснував Групу компаній "Автострада", що спеціалізується на капітальному ремонті та будівництві доріг та мостових споруд будь-якої складності. У компанії впроваджено європейські стандарти якості. "Автострада" має власний замкнутий цикл виробництва та парк сучасної дорожньо-будівельної техніки з понад 3000 одиниць. У команді підприємства – понад 5000 співробітників.

У 2019 році з метою побудови централізованої системи управління та інвестування Максим Шкіль об’єднує всі бізнеси у холдинг "MS Capital". Сьогодні холдинг забезпечує роботою понад шість тисяч співробітників, компанії, що входять до його структури, щорічно сплачують понад 1 млрд гривень податків. Усі вони проходять фінансовий аудит за міжнародними стандартами.

У 2020 році "MS Capital" засновує "Прилуцьку аграрну компанію" та інвестує кошти у купівлю елеватора та корпоративних прав компанії "Курс-Агро", яка займається вирощуванням сільськогосподарських культур у Полтавській та Чернігівській областях.Завдяки високопродуктивній організації процесів та сучасній техніці підприємства мають одні з найвищих показників урожайності в регіоні.

Благодійність та громадська діяльність

Понад 10 років Максим Шкіль активно займається благодійною діяльністю, надаючи допомогу дітям, позбавленим батьківського піклування та які опинилися у складних життєвих ситуаціях.За ці роки надано адресної допомоги більше ніж 10 000 сімей.

З початку повномасштабного вторгнення підприємець систематично допомагає Збройним Силам України.

На допомогу ЗСУ виділено понад 900 млн₴ Зокрема, на постійній основі забезпечуються потреби: сил логістики ЗСУ, Повітряного командування «Центр», 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, 38-ї окремої бригади морської піхоти, 59 окремої мотопіхотної бригади, патронатної служби Азова та інших військових підрозділів.

Максим Шкіль входить в президію та очолює Комітет із питань інфраструктури Федерації роботодавців України. Також підприємець бере активну участь в обговоренні та імплементації ініціатив щодо розвитку галузей, у яких присутній його бізнес, а також економіки загалом.




Новости