Четверг, 25 апреля 2024 03:38

"Божа людина" передав ворогам адреси українських блокпостів просто під час літургії

Митрополит з УПЦ (МП) підозрюється у розголошенні інформації про розташування ЗСУ

Служба безпеки помітила підривну діяльність настоятеля Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополита Арсенія.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Згідно з джерелами в СБУ, під час одного з обрядів настоятель надав окупантам координати українських блокпостів у Краматорському районі, що знаходяться в Донецькій області. Цю інформацію він розкрив під час своєї служби. Пізніше, через відеозапис, що був оприлюднений на сайті лаври та в одній з місцевих груп Телеграм, адреси блокпостів стали доступні широкому загалу.

За даними слідства, метою таких дій було викриття місць розташування українських військових у фронтовій зоні для подальших дій окупантів. Попередньо з’ясовано, що митрополит демонстрував просепаратистські погляди та розповсюджував дезінформацію щодо російсько-українського конфлікту.

Відповідно до законодавства, митрополиту Арсенію повідомлено про підозру за статтею 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України, за можливості ідентифікації їх на місцевості).

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Розслідування триває для встановлення всіх обставин справи. За цим статтею може бути призначено до 8 років позбавлення волі.

Операцію з розкриття цієї діяльності співробітники Служби безпеки проводили в Донецькій та Луганській областях за процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Нагадаймо, СБУ здійснила обшуки у митрофорного протоієрея з Черкаської єпархії УПЦ МП, якого підозрюють у виправданні та підтримці збройної агресії російської федерації проти України.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !




Новости