Четверг, 25 апреля 2024 16:06

СБУ наполягає у суді, що звільнений суддя Львов є громадянином РФ

Шостий апеляційний адміністративний суд 25 квітня продовжив розгляд справи за позовом колишнього судді Верховного суду Богдана Львова, в якого СБУ знайшла російське громадянство і який намагається поновитись на посаді. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Під час засідання 25 квітня виступив представник СБУ, який зазначив, що у відомстві «вважають російське громадянство Богдана Львова доведеним». За його словами, для цього використали бази даних Федеральної податкової служби та Міністерства внутрішніх справ РФ.

«Наслідками нашої перевірки є те, що у позивача Львова є російський паспорт і отриманий ідентифікаційний код РФ, який виданий на підставі російського паспорта. На наше переконання, це свідчить про цілеспрямоване добровільне набуття громадянства», – сказав він.

Богдан Львов у суді продовжив заперечувати, що коли-небудь отримував громадянство Російської Федерації.

«А якщо це документи-прикриття чи підробка? А якщо вони видані іншій особі просто на мої дані? Те, що десь в реєстрі зазначено моє прізвище, не означає, що я отримав цей паспорт, що я є та сама особа в реєстрі», – заявив він.

За словами Львова, його позов до Верховного суду «обґрунтований тим, що голова ВС не мав ані повноважень, ані підстав для звільнення» Львова зі штату Верховного суду.

«По-перше, жодний нормативний акт не надає голові Верховного суду право одноосібно звільнити суддю. По-друге, для прийняття такого рішення необхідно встановити юридичний факт (набуття громадянства іншої держави – ред.)», – заявив Львов.

Після заслуховування сторін колегія суддів у складі головуючого Андрія Кучми, Людмили Бєлової та Володимира Аліменка оголосила перерву і вирішила продовжити розгляд справи об 11:30 30 травня.




Новости