Четверг, 02 мая 2024 17:58

У Львові засудили ексзаступника командира «Беркуту» за підрив зброї на базі

У Львові засудили ексзаступника командира «Беркуту» за підрив зброї на базі

У Львові засудили ексзаступника командира «Беркуту» за підрив зброї на базі

Франківський районний суд Львова виніс вирок колишньому заступнику командира підрозділу «Беркут» міліції Львівщини Сергію Голубу за умисний підрив кімнати з озброєнням на базі підрозділу у Львові. Унаслідок вибуху тоді загинули двоє бійців спецпідрозділу. 48-річному Сергію Голубу заочно присудили 10 років позбавлення волі.

Як розповіли у прокуратурі Львівщини, екс-заступника командира – начальника штабу батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України у Львівській області визнали винним у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 ККУ). Під час подій Євромайдану він організував вибух на базі підрозділу, що розташовувалася на вул. Тролейбусній у Львові.

«У лютому 2014 року під час Майдану у Львові на базі спецпідрозділу обвинувачений організував та здійснив вибух легкозаймистих речовин та предметів в кімнаті озброєння. Внаслідок чого зруйнувалась стіна та загинуло двоє працівників, які проходили в той момент повз неї», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Також вибухом було пошкоджено приміщення бази, викрадено зброю, боєприпаси, спецзасоби, знищено документи та інше майно. Загальна сума збитків становить майже 1 млн₴

Вироком суду від 29 квітня 48-річному Сергію Голубу призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах МВС на три роки та штрафом. Вирок наразі не оприлюднений в судовому реєстрі.

Незадовго після згаданих подій беркутівець втік у Росію і досі перебуває в міжнародному розшуку.




Новости