Пятница, 10 мая 2024 10:09

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

З кожним роком обсяг кримінальних схем як зростає, а й постійно удосконалюється. З початку глобальної цифровізації піраміди масово пішли до інтернету. З’явилися такі поняття як «скам» (крадіжка фінансових даних у мережі), «інфоциганство» (нав’язування тренінгів, семінарів, товарів на скажені кошти) та інші.

Стартап DeHealth об’єднав кілька видів сучасних схем. Водночас, як вдалося встановити нашим кореспондентам, за людьми, пов’язаними з компанією, триває тривалий злочинний шлейф. Судячи з витягів із кримінальних проваджень, нічого нового там немає. Ті самі старі як світ злочину: ухилення від сплати податків, відмивання грошей, службове підроблення та інші.

Як працює схема DeHealth і хто з основних гравців піраміди перебуває під пильним поглядом слідства - у матеріалі "Антикора".

Медичні дані у криптовалюті

Що таке DeHealth? — напевно, це питання першим виникне у наших читачів. Офіційно компанія є унікальним стартапом, діяльність якого спрямована на збирання даних про стан здоров’я пацієнтів для подальшого покращення визначення захворювань та лікування. На перший погляд все виглядає дуже інноваційно та корисно, проте чи все так?

Офіційний вебсайт DeHealth доступний лише англійською мовою, і це незважаючи на те, що організацію заснували українці, які позиціонують себе патріотами нашої держави. З сайту DeHealth стає зрозуміло, що ви можете поділитись своїми медичними показниками із сервісом на анонімних умовах. Вся лікарська таємниця шифрується штучним інтелектом і може бути доступна для сторонніх осіб. Найцікавіше, що користувачам, які погодяться надати свої лікарські дані, ще й обіцяють оплату як криптовалюти сервісу.




Новости