Пятница, 10 мая 2024 13:21

У ГУР і ССО вперше розкрили деталі створення плацдарму на лівобережжі Херсонщини

У ГУР і ССО вперше розкрили деталі створення плацдарму на лівобережжі Херсонщини

У ГУР і ССО вперше розкрили деталі створення плацдарму на лівобережжі Херсонщини

У серпні 2023 року Сили безпеки й оборони України успішно виконали складну бойову операцію у нижній течії Дніпра, що призвела до створення тактичного плацдарму на лівобережжі Херсонщини біля села Кринки. Ця унікальна операція стала несподіваним ударом для противника, через який російські війська зазнали серйозних втрат.

Навіть попри мобілізацію додаткових сил та ресурсів, ворог досі не може відновити свій контроль над цією прибережною смугою української території. Про деталі цієї унікальної операції розповіли в інтерв’ю LB.ua командир спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України, офіцер-спецпризначенець "Шаман", та командир зведеної тактичної групи 8-го полку "Бобер".

Ця операція була спільною роботою різних відділень Сил оборони і безпеки, у якій взяли участь значна кількість спеціально підготовлених осіб.

"І хоч вона вийшла не з першого разу, я відверто говорю, але загалом операція дійсно була проведено досить круто. Ми здійснили захід на територію противника у міжпозиційний простір, відразу відбулося декілька досить інтенсивних боєзіткнень із ворожими спостережними постами. Деякі з них було майже у повному складі знищено або взято у полон", – розповів офіцер-спецпризначенець "Шаман".

Командир зведеної тактичної групи 8-го полку Сил спецоперацій ЗСУ з позивним "Бобер" розповів, що протягом першого дня операції, під час зіткнень, противник зазнав втрат у 73 військовослужбовців. Оскільки у противника проходила ротація і його десантна військова частина вирушила на Запоріжжя, на місці залишилися мобілізовані військовослужбовців, які були недостатньо обізнані з обстановкою.

"І на стику позицій їхніх батальйонів, там, де ми почали працювати, вони були геть дезорієнтовані. У них порозряджувалися радіостанції, вода закінчилася, вони її черпали з річки Конка. Тому коли вже почалися боєзіткнення, вони не могли зрозуміти, звідки йдуть наступальні дії наших військ", – зазначив Бобер.

Перевага противника полягала лише у великій кількості артилерії, якою вони намагалися атакувати. Однак, через лісистий характер місцевості, їм не вдавалося завдавати ефективних ударів.

 queiqxeihuirhant




Новости