Пятница, 10 мая 2024 17:38

Війська Росії 15 разів обстріляли Нікопольський район, є руйнування – влада

Наслідки обстрілів Нікополя силами РФ, фото ілюстративне

Упродовж дня, 10 травня, російські військові завдали півтора десятка ударів по Нікопольщині, розповів голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Нікопольщина. Райцентр, Покровська, Марганецька, Мирівська громади. Всюди протягом дня було неспокійно. Агресор цілив по району півтора десятка разів – дронами-камікадзе та артилерією», – йдеться у повідомленні.

За словами Лисака, «люди неушкоджені, однак є руйнування: понівечені приватний будинок, комунальний заклад, господарська споруда. Крім того, зачепило газогін і лінію електропередач».

Обстеження уражених територій, як додав очільник ОВА, триває, уточнюються збитки.

Нікополь регулярно зазнає російських атак з різних видів озброєння – ударних БПЛА, артилерії. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум




Новости