Четверг, 23 мая 2024 19:53

Вигадали укриття і зібралися його ремонтувати: на Київщині знайшли хитрий спосіб розпиляти гроші

Державна аудиторська служба виявила порушення під час перевірки ремонту укриття на Київщині. За адресою, де мав бути ремонт, укриття взагалі не було, але підряднику все одно заплатили аванс.

У грудні 2022 року Бородянська селищна рада замовила ремонт укриття для дітей у Дружнянській гімназії за 4,3 млн грн. Вони самі обрали підрядника, ТОВ "БЦРЕМСЕРВІС", яка мала завершити роботи до кінця 2023 року.

Укриття, кадр з відео
Укриття, кадр з відео
Цією закупівлею зацікавилася Державна аудиторська служба, яка слідкує за правильним використанням бюджетних коштів. Під час перевірки аудитори виявили порушення.
Популярні новини зараз
Українцям готують новий комунальний платіж: за що доведеться доплачувати з 1 червняНі чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речіЛафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 роціКожному члену сім’ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку
Показати ще

Наприклад, ТОВ "БЦРЕМСЕРВІС", схоже, не проводило ніяких робіт, бо за адресою ремонту немає укриття.

"Насправді почалося будівництво незрозумілого об’єкта, адже у будівельників не було ані дозвільної, ані проєктної документації", — пишуть у Держаудитслужбі.
Укриття в Києві. Фото: Youtube
Укриття в Києві. Фото: Youtube

Також виявили, що ТОВ "БЦРЕМСЕРВІС" незаконно отримало аванс у розмірі 1,47 млн грн. Завдяки втручанню аудиторів ці кошти вдалося повернути до місцевого бюджету.

ТОВ "БЦРЕМСЕРВІС" також викрили на завищенні вартості своїх робіт під час ремонту ліцею на Київщині. Журналісти виявили, що компанія завищила вартість бетону в півтора раза.

Укриття. Фото: скрін youtube
Укриття. Фото: скрін youtube

Також завищення цін було в іншому договорі з цією компанією. Під час ремонту двох поверхів у Київському обласному онкологічному диспансері "БЦРЕМСЕРВІС" завищила вартість унітазів, дверей, пожежної сигналізації та інших матеріалів

Згідно з інформацією з YouControl, ТОВ "БЦРЕМСЕРВІС" з’явилося на ринку у 2016 році. Засновником компанії є Євгеній Ярмоліцький, зараз компанією володіє Михайло Вовк, а керує Володимир Тініцький.

Нагадаємо, Дніпровська РДА планує витратити півтора мільйона на туалетний папір

Вам буде цікаво дізнатися майбутнє вже настало? ВПС США готові приймати "літаючі машини" - але ВСУ не дістанеться жодної




Новости