Вторник, 09 апреля 2024 22:09

«Задоволений вироком і не планує подавати апеляцію»: російський окупант, який вбив українця близько 20 пострілами, отримав покарання

«Задоволений вироком і не планує подавати апеляцію»: російський окупант, який вбив українця близько 20 пострілами, отримав покарання

Бородянський районний суд Київської області виніс вирок щодо російського військового Радіка Гукасяна, якого обвинувачують у вчиненні тяжкого злочину — розстрілу цивільної автівки на дорозі між селами Бабинці та Здвижівка на Київщині. За вбивство цивільного українця Гукасян отримав вирок — 12 років позбавлення волі та стягнення у розмірі 65 210 тисяч гривень процесуальних витрат.

Про це журналісти нашого сайту повідомляють із засідання суду, де зачитали вирок російському військовому.

9 квітня Бородянський суд Київщини оголосив вирок Радіку Гукасяну — механіку-водієві 7 роти 3 батальйону 331 парашутно-десантного полку 98 повітряно-десантної дивізії повітряно-десантних військ збройних сил РФ. Росіянин порушив закони та звичаї війни у поєднанні з умисним вбивством (стаття 438 КК України).

У березні 2022 року Радік Гукасян зробив близько 20 пострілів по автівці цивільного — 32-річного Дмитра Бондаренка, від отриманих пострілів той загинув на місці. Окупанти закопали тіло цивільного у лісопосадці, неподалік від місця злочину. Ці деталі були невідомі до вересня 2022 року, поки Гукасяна не взяли у полон українські військові на Херсонщині. Тоді, окупант зізнався у розстрілі цивільного й назвав імена співучасників.

На суді Радік Гукасян зазначив, що хоче піти на обмін: «Я визнаю свою провину. Хотів би, щоб мене обміняли на українського військового».

Адвокат окупанта Олександр Чумаченко каже, що Гукасян задоволений вироком і не планує подавати апеляцію. Через місяць з установи відбування покарання, росіянина можуть відповідно до законодавства — подати на обмін.




Новости