Пятница, 10 мая 2024 10:45

В Офісі президента закликали Захід відмовитися від політичного цинізму в питанні України

На Заході не знають, що робити із війнами високої інтенсивності, тому і з’являються ідею із перемир’ями, говорить Михайло Подоляк. При цьому він назвав шляхи, що повинен робити Захід, щоб зупинити агресію РФ

Як підкреслив Михайло Подоляк, правда в тому, що сучасні західні еліти не мають ні досвіду, ні розуміння у питанні, що ж треба робити з великими війнами високої інтенсивності. Саме тому, додав чиновник, на Заході і з’являються нераціональні ідеї з перемир’ями. При цьому Подоляк підкреслив, що такі ідеї лише стимулюють ворога поводитися більш агресивно.

В Офісі президента закликали Захід відмовитися від політичного цинізму в питанні України

Михайло Подоляк

Подоляк нагадав, що всі оголошені перемир’я приводили до ескалації подій на полі бою.

При цьому радник голови Офісу президента підкреслив, що фінал великих воєн насправді визначається трьома чинниками. По-перше, це – паритет зброї саме на лінії бойового зіткнення та тактичні поразки ворога.

По-друге, каже Подоляк, це — максимально можливе позбавлення загарбника інструментів фінансування війни. Тобто, підкреслив чиновник, санкції від партнерів повинні стати більш дієвими.

По-третє, потрібно політично, дипломатично та інституційно ізолювати країну-терориста Росію. За його словами, з терористом потрібно спілкуватися через посередників і то тільки з гуманітарних питань. Особливо Подоляк підкреслив, що агресору не можна надавати глобальні інституційні можливості для промоції війни.

"Залишилося тільки світовим елітам знайти у собі відповідну історичному моменту волю, остаточно відмовитися від традиційного "realpolitik / політичного цинізму" та зрозуміти, що поразка РФ – це єдиний шлях до майбутнього, де домінуватимуть жорсткі правила",

- заявив Подоляк.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав про те, що війна в Україні може завершитися за "корейським сценарієм" із миротворцями ЄС на лінії розмежування.




Новости