Пятница, 10 мая 2024 18:33

Коли настане переломний момент у війні: названо місяць

У липні ситуація на фронті буде визначальною для подальшого розвитку подій

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка, критична фаза війни настане в найближчі два місяці.

Коли настане переломний момент у війні: названо місяць

РФ посилює наступ. Фото з відкритих джерел

Посадовець розповів, що американська допомога тільки починає досягати фронту, тому РФ кидає в бій усю наявну готову для бою техніку.

"Росія знає, що якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця або двох, ситуація може обернутися проти них. Росія продовжить зосереджувати увагу на Луганській і Донецькій областях, але від ідей захоплення Києва все ще не відмовилася. Зі свого боку, ЗСУ відчувають основну нестачу в артилерії і бронетехніці, а не в людях", — розповів Олександр Павлюк.

За словами генерала, армія РФ не може здійснювати масштабні дії одразу на кількох фронтах, а тому перевіряє стійкість українських ліній оборони, перш ніж вибрати найбільш підходящий напрямок для наступу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швейцарський мирний саміт – це можливість показати, що Україну підтримують не лише країни Заходу, але й більшість держав Глобального півдня, які мають власні відносини з Росією та з якими Кремль не захоче сваритися і вносити у список недружніх держав, вважає політолог Ігор Чаленко. За словами політолога, Києву важливо отримати публічну підтримку лідерів держав української формули миру, аби в майбутньому у них було менше можливостей для маневрів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що офіцери Збройних сил України побоюються, що лінія фронту може обвалитися цього літа внаслідок масштабного російського наступу. Як пише видання Politico, високопоставлені українські військові на умовах анонімності повідомили, що, на їхню думку, влітку у ході наступу росіяни можуть прорвати лінію фронту. На їхню думку, це може статися, оскільки командування армії РФ готове до великих втрат, а моральний дух і рішучість українських солдатів послаблені.




Новости