Четверг, 18 апреля 2024 12:54

20 млн доларів Укртатнафти: за матеріалами БЕБ судитимуть співучасницю схеми зоволодінян коштами АТ

Укртатнафта

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили схему заволодіння коштами акціонерного товариства " Укртатнафта ", а саме 20 мільйонами доларів. Наразі службовці БЕБ направили до суду обвинувальний акт щодо фігурантки схеми.

Про це йдеться на офіційному прорталі БЕБ.

Так, було встановлено, що злочинна група з кількох посадовців підприємства, серед якх і підозрювана, у перший день повномасштабного вторгнення росії вивела із рахунків підприємства понад двадцять мільйонів доларів.

"Службові особи підприємства уклали контракт на постачання сирої нафти та готували рахунки на проведення оплати. Розуміючи, що в цей період імпорт сировини неможливий, вони підробили документи, щоб імітувати закупівлю", — зазначають у пресслужбі БЕБ.

БЕБ, Укртатнафта

Більше того, учасники схеми підробили контракти ідентичні оригінальним. Проте головною відмінністю була компанія, яка мала поставити сировину та отримати за це кошти.

"Своєю чергою обвинувачена, керівник фінансового підрозділу підприємства, зловживаючи службовим становищем, підписала офіційні документи на оплату підконтрольній компанії, що зареєстрована у Швейцарії", — додають у Бюро.

Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили жінку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 200, ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального Кодексу України. Наразі на майно підозрюваної накладено арешт, обвинувальний акт скерований до суду.

Як повідомлялось раніше, на Одещині працівники Бюро економічної безпеки викрили мережу з продажу підробленої під відомий світовий бренд Apple техніки та аксесуарів. Правоохоронці вилучили зі складів фігурантів майна на суму майже 26 мільйонів гривень.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!




Новости