Четверг, 18 апреля 2024 18:44

"Хто йому платить за поширення таких наративів?": у парламенті Греції розкритикували виступ проросійського депутата

Янніс Гіокас

У парламенті Греції критично відреагували на виступ депутата від Комуністичної партії Греції Янніса Гіокаса. Під час засідання спеціальної комісії він почав поширювати неправдиві проросійські наративи Кремля про ситуацію в Україні.

Про це пише видання Духовний фронт України.

Замість аналізу ситуації з українцями грецького походження на Донбасі, які постраждали від російської агресії, депутат Гіокас висловив звинувачення на адресу України щодо "перевороту 2014 року", згадуючи про дії "нацистських банд" і критикуючи президента Володимира Зеленського.

Проте Пантеліс Бумбурас – почесний консул Греції у Херсоні, який був присутній на засіданні – не дозволив політику продовжувати поширювати російську пропаганду. Він виступив з критикою депутата, різко поставивши запитання: "хто йому платить за поширення таких наративів?".

Гіокас, який важко переніс викриття своєї дезінформації, втратив самовладання, почав кричати та вимагати захисту від головуючого комітету. Однак, слід зауважити, що й голова засідання підтримав Бумбураса і попросив депутата не вступати в конфлікт з гостями.

Закінчивши без можливості захистити пропагандистські погляди, Гіокас змушений був залишити залу. Цей епізод підкреслив рішучу позицію Греції у протидії антиукраїнській риториці та її здатність об’єднувати зусилля проти поширення неправдивих російських та прокремлівських наративів у державних інститутах країни.

Нагадаймо, у Чехії оголосили, що до їх ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для Збройних сил України приєдналися 20 країн. Президент Чехії Петр Павел заявив про це під час візиту до Злінського краю.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !




Новости