Вторник, 30 апреля 2024 06:43

Україна суттєво збільшує виробництво дронів дальньої дії, – The Wall Street Journal

Україна суттєво збільшує виробництво дронів дальньої дії, – The Wall Street Journal

Україна суттєво збільшує виробництво дронів дальньої дії, – The Wall Street Journal

Україна у війні проти РФ активно використовує безпілотники дальнього радіусу дії для атак на ворожі нафтопереробні заводи, аеродроми і об’єкти логістики. Щоб задовольнити попит на такі дрони, в Україні з’явилися стартапи, які виробляють різноманітні БПЛА.

Наразі наша держава суттєво збільшує виробництво дронів дальньої дії. Поступово українські БПЛА витісняють інші дрони, хоча і їх виготовлення значною мірою залежить від доступних китайських компонентів. Про це пише The Wall Street Journal.

Скільки саме дронів дальнього радіусу дії на сьогодні виробляється в Україні, невідомо. Проте один із виробників таких БПЛА заявив, що він планує збільшити випуск безпілотників до 500 штук на місяць вже до середини року.

"Україні необхідно оптимізувати виробництво і вибрати ті БПЛА, які можна виробляти в масовому порядку", – заявив експерт з безпілотних літальних апаратів у Центрі військово-морського аналізу Семюел Бендетт.

Він розповів про 19 різних моделей безпілотників, які використовуються для атак по території Росії. Такі БПЛА зазвичай несуть боєголовку вагою 20 кг, каже експерт.

Дрони AQ-400 Scythe, зроблені переважно з дерева, мають заявлену дальність польоту 750 км і боєголовку вагою 43 кг. Безпілотники Beaver можуть пролетіти до 1000 км з корисним навантаженням близько 20 кг. А удару на найбільшу глибину може завдати легкий дрон A22 – він автоматизований і оснащений вибухівкою.




Новости