Вторник, 30 апреля 2024 12:05

Зеленський: Україну візьмуть у НАТО тільки після перемоги

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не зможе стати членом НАТО до перемоги у війні проти Росії. Про це він сказав під час зустрічі з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом з офіцерами, які проходять курси фахової військової освіти за стандартами НАТО.

“На мою особисту думку, ми будемо в НАТО, тільки коли переможемо. Я не вважаю, що у час війни нас візьмуть у НАТО. Це для когось ризик з членів НАТО, у когось є просто скепсис через це”, – сказав Зеленський.

Глава держави також висловив упевненість у тому, що на момент ухвалення України до Альянсу ніхто не підніматиме питання про сумісність країни з НАТО та рівень українських військових. Президент вважає, що однією з причин сьогоднішньої війни є те, що Україна не була до цього в Альянсі.

“Ще багато років тому був також відповідний скепсис деяких членів, і Росія дуже сильно працювала з нашими сьогоднішніми партнерами, у них був діалог. Вона робила все, щоби Україну не взяли не тільки в НАТО, а щоб в Євросоюз не взяли, щоб Україна просто не розвивалась, і щоб вона не була відірвана від впливу Російської Федерації”, – заявив президент.




Новости