Четверг, 02 мая 2024 15:49

Китай обіцяє вжити “заходів” через санкції США проти компаній, які допомагають РФ

У міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що держава вживатиме “необхідних заходів” у відповідь на нові санкції США проти китайських компаній, які допомагають Росії купувати зброю. Таку заяву речник китайського МЗС надав агентству AFP.

Представник зовнішньополітичного відомства Китаю заявив, що Пекін “закликає США припинити оббріхувати й стримувати Китай та припинити безглузде застосування незаконних і односторонніх санкцій”.

“Китай вживатиме всіх необхідних заходів для рішучого захисту законних прав та інтересів китайських компаній”, – додав він.

Речник МЗС Китаю повторив, що Пекін не є “ні творцем, ні стороною” повномасштабної війни Росії в Україні та має право розвивати нормальні торговельні відносини з усіма країнами, зокрема з РФ.

“Китай завжди рішуче виступав проти застосування Сполученими Штатами незаконних і односторонніх санкцій проти китайських підприємств і здійснення “юрисдикції довгого пальця”, – вказав він.

  • Міністерство фінансів США 1 травня оголосило про запровадження санкцій проти майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомагають їй ухилятись від уже накладених обмежень.



Новости