Суббота, 04 мая 2024 12:39

Сіярто заявив про «не нашу» війну в Україні та злякався ескалації з Росією

Сіярто заявив про «не нашу» війну в Україні та злякався ескалації з Росією

Сіярто заявив про «не нашу» війну в Україні та злякався ескалації з Росією

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що НАТО нібито може перетнути "червону лінію", якщо відправить свої війська на територію України. Також він видав, що у такому разі Північноатлантичний альянс нібито розв’яже Третю світову війну.

Крім того, політик заявив, що йде війна двох країн, і Європа не повинна втручатися в неї.

Про це Сіярто розповів у ефірі французького телеканалу LCI.

За його словами, європейським політикам слід працювати над досягненням миру, а не шукати шляхів участі у війні. При цьому він видав, що будь-які мирні ініціативи мають здійснюватись "за участю всіх сторін".

Сіярто наголосив, що відправка американських або європейських військовослужбовців в Україну може призвести до початку Третьої світової війни, адже в такому разі НАТО безпосередньо зіткнеться з Росією.

"Якщо в Україні опиняться європейські або американські солдати, це означатиме, що ми перетнули червону лінію, проведену НАТО. Якщо хоч одна країна-член НАТО відправить свої війська в Україну, це означатиме прямий конфлікт з Росією, а це означає Третю світову війну. Хтось із нас цього хоче? Я – ні. Це не наша війна, бо ніхто не нападав на Європу. Це війна двох країн. Ескалація цього конфлікту дуже небезпечна", – заявив глава угорського МЗС.




Новости