Суббота, 04 мая 2024 21:42

Залізничникам тимчасово продовжили бронювання від мобілізації

Укрзалізниця

Уряд України оголосив про продовження терміну бронювання від мобілізації для певних категорій військовозобов’язаних, зокрема для працівників залізничної галузі, а саме "Укрзалізниці". Цей крок спрямований на забезпечення безперебійної роботи критично важливої інфраструктури країни в умовах війни. Проте бронювання продовжили тимчасово- всього на місяць.

Про це стало відомо після публікації відповідного Наказу на урядовому порталі. Власне востанову №492 ухвалив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, вона була оприлюднена 3 травня 2024 року.

"Установити, що строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, надані військовозобов’язаним працівникам державних акціонерних товариств, що здійснюють діяльність у сфері залізничного транспорту (...) які не закінчилися на день прийняття цієї постанови, продовжуються автоматично на один місяць", — йдеться у постанові.

Зауважимо, що попередньо прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів опрацьовує зміни підходів для бронювання працівників. На отримання броні впливатиме не тільки середня зарплата працівників, а й рівень сплати податків компанії.

"Ми дійсно обговорюємо різні підходи до бронювання. По-перше, сьогодні підхід до бронювання певний є – близько 700 тис. людей в Україні заброньовані. Цей підхід працює, він є економічним, тому що є галузі, підприємства критичної інфраструктури", - цитує прем’єра УНІАН.

Станом на травень влада ще працює над механізмом так званого економічного бронювання від мобілізації.

Як повідомлялось раніше, згідно з законом про мобілізацію, батьки трьох і більше дітей втрачатимуть право на відстрочку за несплату аліментів хоча б за 1 дитину понад 90 днів. А ТЦК та СП отримають доступ до даних таких чоловіків.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!




Новости