Четверг, 09 мая 2024 15:48

Руйнування храму на столичному Печерську: віряни звинувачують екснардепа Дубового в організації демонтажу

Руйнування храму на столичному Печерську: віряни звинувачують екснардепа Дубового в організації демонтажу

Руйнування храму на столичному Печерську: віряни звинувачують екснардепа Дубового в організації демонтажу

Віряни продовжують бити на сполох через руйнацію храму у Печерському районі столиці, яка не припиняється ні на мить. На території церкви, що розташована по вул. Мічуріна і де працює християнський центр "Слово життя", ще кілька днів тому команда журналістів зафіксувала несанкціоновані роботи – демонтаж храмових споруд. І цього разу вони дісталися і підпірної стіни, внаслідок чого може обвалитися Ботанічний сад. А той, кого віряни вважають винним у цьому, – екснардеп Олександр Дубовий, ймовірно, знову навідався на місце проведення робіт, адже його авто помітили журналісти.

Журналісти знову прибули на місце проведення демонтажних робіт. Журналісти на власні очі побачили, що підрядники продовжують зносити споруди на території храму. Більше того, на місці працюють уже 2 екскаватори.

07.05.2024 — різне uriqtriqqeiqxqant

Варто нагадати, що кілька днів тому стало відомо, що невідомі особи розпочали зносити будівлі на ділянці за адресою вул. Мічуріна, 64, де офіційно зареєстрована релігійна організація "Місіонерський міжнародний євангелізаційний центр християнських церков України "Слово життя" (керівник – Володимир Кунець).

07.05.2024 — різне

Зауважимо, що зазначена земля належить до комунальної власності, тому ймовірно, що ті, хто здійснює демонтаж, не мають жодних дозволів на проведення такого типу робіт.

07.05.2024 — різне

Ба більше, за три дні після першого візиту ситуація стала ще гіршою: тепер "люди Дубового" вже знесли підпірну стіну столичного Ботанічного саду. Така несанкціонована діяльність з боку колишнього народного обранця, який, на думку вірян, і є "організатором" зносу будівель, може призвести до серйозного обвалу.

відео

"Ось бачимо, біля храму Миру продовжують руйнувати – і що виявилось? Що також знесли частину підпірної стіни. Ось ці дерева, щоб ви зрозуміли, – це вже Ботанічний сад. Ця підпірна стінка тримає ґрунт, щоб він з-під саду не сповз сюди, на Мічуріна. І вони вже так розігналися, що не тільки будівлі руйнують, а вже й підпірну стінку", – зауважили журналісти.

07.05.2024 — різне

Варто зауважити, що попередньо парафіяни повідомляли про рейдерську атаку. Вони стверджували, що ділянку в престижному Печерському районі Києва намагаються незаконно "віджати" у громади, адже сусідні будинки вже приватизовані.

За їхніми словами, на землі зазіхають люди з орбіти колишнього нардепа Олександра Дубового. Проте хто саме оплачує несанкціоновані демонтажні роботи – поки не вдалося з’ясувати. Власне віряни припускають, що цей безлад робиться коштом самої парафії чи, можливо, за рахунок "зацікавлених інвесторів".

07.05.2024 — різне

Ще тоді за огорожею репортери помітили групу осіб, що нібито охороняють об’єкт, проте ті відмовились спілкуватись із журналістами й пояснити, на кого працюють. Під час другого візиту СтопКору ситуація повторилася: роботи продовжували і далі, і цього разу було помітно ще більше руйнувань.

Факт того, що роботи з демонтажу проводяться несанкціоновано, може підтвердити те, що найманці почали руйнувати підпірну стіну Ботсаду, яка вже точно жодним чином не має стосунку ані до "займаної території" на псевдобудівництві, ані до власне Дубового, який вважається ймовірним замовником робіт.

07.05.2024 — різне

Варто зауважити, що знесення підпірної стінки несе ризик не просто поступового обвалу, а й розширення ерозії ґрунтів, що може мати негативні наслідки для місцевої фауни.

І хоча журналісти намагалися зв’язатися з власне паном Дубовим з приводу цієї ситуації та його причетності до несанкціонованого демонтажу на території храму, але й досі не отримали жодної відповіді.

Та зауважимо дуже цікавий факт: попри "недоведену" причетність Олександра Дубового до рейдів та демонтажу, на місці проведення робіт вже вдруге помічено автомобіль екснардепа. Ймовірно, у салоні перебував і сам колишній чиновник.

07.05.2024 — різне

stopcor.org




Новости