Пятница, 10 мая 2024 12:11

Україна: Наполегливо до європейської майбутності

Європейський Союз — це не лише сучасна політична конструкція, але й символ мирного об'єднання, яке народилися зі спільних зусиль та важких випробувань минулого. Згадувані в розміреному стилі слова відображають глибоке розуміння та вдячність за дорогу до цього об'єднання, прокладену через руїни війни та здобуту крок за кроком на шляху до спільних цінностей та ідеалів.

Сьогодні Україна відзначає День Європи на фоні важливої події — початку вступних переговорів з Європейським Союзом. Цей день став символом майбутньої перспективи, що відображає впевненість у власній спроможності та наполегливості в доланні перешкод на шляху до інтеграції з ЄС.

Історія України, з його Помаранчевою Революцією та Революцією Гідності, служить свідченням того, що бажання жити у вільній, демократичній державі, в рамках об'єднаної Європи, не лише просто мрія, але й невід'ємна частина національної ідентичності. Прагнення до інтеграції в ЄС та НАТО виражає не лише бажання бути частиною злагодженої європейської спільноти, а й стратегічну рішучість захищати суверенітет та демократію.

Навіть у зустрічі з труднощами і випробуваннями, які стоять на шляху до інтеграції, український народ проявляє непохитну віру в свою майбутню європейську спрямованість. Героїзм та самопожертва Збройних Сил України підкреслюють не лише готовність захищати власну країну, але й глибоке розуміння ваги європейських цінностей та незаперечну важливість українсько-європейської співпраці.

У відповідь на виклики та загрози, Україна підтверджує свою готовність до спільної дії з партнерами у Європейському Союзі. Європейський вибір України є виразом її прагнення до миру, стабільності та процвітання, яке виростає на фундаменті спільних цінностей.

З Днем Європи в Україні! І з впевненістю в майбутньому, коли країна буде вітати з Днем України в Об’єднаній Європі!

Оригінал статті:

Сучасна успішна об’єднана Європа народилася у знищених Другою світовою містах.

Ідея Європейського Союзу — це висновки з руйнівних уроків війни. Вона загартована вугіллям та сталлю, збудована цеглинка за цеглинкою на фундаменті спільних демократичних цінностей, свободи, гідності, вільного ринку та прав людини.

Ідея Європейського Союзу єднає сотні мільйонів людей, надихає на боротьбу за демократичні перетворення та основні права і свободи, консолідує суспільства навколо реалізації спільної мети.

Європейський цивілізаційний вибір об’єднав і українців. І Помаранчева Революція, і Революція Гідності, і збройна боротьба за незалежність України проти російської агресії беззаперечно доводять прагнення нашого народу жити у вільній демократичній європейській державі, у міцній родині Євросоюзу та Північноатлантичного Альянсу.

Вірю, що Україна буде і в ЄС, і в НАТО, бо іншого шляху для незалежної української держави просто не існує.

Ми послідовно рухаємося до нашої мети в єдності та українській звитязі. Сьогодні Україна відзначає День Європи на порозі початку вступних переговорів з ЄС.

За цю можливість ми маємо подякувати та низько вклонитись героїзму і самопожертві Збройних Сил України. Ми платимо найвищу ціну за реалізацію нашого цивілізаційного вибору. І тому не маємо права на помилку чи зволікання.

В єдності наша сила, сила України та Європейського Союзу. Разом ми непереможні. В цьому і є запорука нашого успіху, нашої спільної Перемоги.

З Днем Європи в Україні! І вірю, що скоро вітатиму з Днем України в Об’єднаній Європі!

https://www.facebook.com/petroporoshenko




Новости