Пятница, 03 мая 2024 17:28

П’ють і влаштовують бійки. Стало відомо про моральний стан окупантів на Запоріжжі

Серед окупантів почастішали випадки зловживання алкоголем

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області спостерігається деморалізація особового складу російсько-окупаційних військ.

П’ють і влаштовують бійки. Стало відомо про моральний стан окупантів на Запоріжжі

В рядах армії РФ спостерігається деморалізація. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, вподовж минулого місяця в рядах російської армії дещо знизилися показники наступальних спроможностей. Це зумовлено важкими втратами на фронті, а також супутніми проблемами в рядах російсько-окупаційної армії.

За інформацією Центру спротиву, поблизу населеного пункту Токмак представники окупаційної армії, зокрема кавказької зовнішності, масово вживають алкогольні напої та перебувають під дією наркотичних речовин. У зв’язку з цим, на даному напрямку почастішали випадки залишення ворогом бойових позицій та бійок між підрозділами.

Зазначається, що командири окупаційних військ, особливо тактичної ланки, не можуть повноцінно виконувати свої обов’язки та контролювати особовий склад, оскільки офіцери в основному є мобілізованими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на сході України російські загарбники повільно, але впевнено просуваються впродовж останніх тижнів. Видання Reuters у своєму репортажі розповідає, що ЗСУ хотіли б зробити більше для того, щоби зупинити окупантів, проте не мають достатньо снарядів для відбиття російських атак. Українські підрозділи чекають на постачання боєприпасів після того, як минулого тижня було схвалено новий пакет допомоги від США на $61 млрд.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що американська допомога на суму $61 млрд стала рятівним кругом для України, однак цього недостатньо, щоби Росія відмовилася від продовження війни. Для припинення війни на вигідних умовах Україна має зробити набагато більше, ніж отримувати чергові пакети військової допомоги. Якщо Україна хоче запобігти перемозі Росії в довгостроковій перспективі, їй знадобиться комплексна стратегія. Це означає навчання, оснащення та мобілізацію нових сил.




Новости