Суббота, 04 мая 2024 19:36

Благодатний вогонь зійшов у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі (відео)

Благодатний вогонь зійшов у Велику суботу напередодні Великодня у храмі Гробу Господнього (храмі Воскресіння Христового) у Єрусалимі.

Сходить Благодатний вогонь у Кувуклії — каплиці в центрі храму Воскресіння Христового, що приховує печеру Гробу Господнього, де знаходиться плита, яка особливо шанується всіма християнами — під нею розташовувалося місце поховання Ісуса Христа.

За всю історію нікому не вдалося розкрити таємницю сходження Благодатного вогню, незважаючи на численні спроби.

Благодатний вогонь символізує світло Воскресіння Христового, віряни вважають його святинею, повідомляють рodrobnosti.

Перед сходженням вогню патріарх Єрусалимський Феофіл III разом із представниками Святогробського братства, ченцями Єрусалимської православної церкви, три рази обійшов хресною ходою з великодніми піснеспівами запечатану Кувуклію, після чого разом із представником Вірменської апостольської церкви увійшов до вірменської апостольської церкви.

Потім вони передають полум’я тисячам людей, які чекають у церкві та за її межами. Віряни традиційно передавали вогонь один одному, щоб запалити свічки та лампадки, які будуть передані православними єпархіями по всьому світу.

Згідно з біблійними переказами, благодатний вогонь вперше зійшов до апостола Петра. Той почув про воскресіння Ісуса Христа і вирушив до печери, де мало лежати тіло його вчителя. Там апостол Петро і побачив яскраве світло, що сяяло по всій печері.

Коли Благодатний вогонь не зійде, то, як вважається у православ’ї, розпочнеться Друге пришестя Ісуса Христа та кінець усього живого.

Підготував: Сергій Дага




Новости