Среда, 24 апреля 2024 07:09

Сенат США схвалив законопроєкт про допомогу Україні

Сенат США схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні та союзникам. Про це повідомляє ЄП.

Законопроєкт №8035 підтримали 79 сенаторів, проти виступили 18. Для затвердження фінансування потрібен також підпис президента США Джо Байдена, який очікують найближчим часом.

“Я підпишу цей законопроєкт і звернуся до американського народу, щойно він потрапить на мій стіл завтра, щоб ми могли почати відправляти зброю й обладнання в Україну вже цього тижня”, – заявив Байден.

Допомога в $60,8 мільярда передбачає $23,2 мільярда на поповнення американських збройових запасів, $13,8 мільярда на закупівлю озброєнь і обладнання Україною в американських компаній, $11,3 мільярда на поточні операції США, $9,5 мільярда на економічну допомогу Україні та інші витрати, пов’язані з наслідками вторгнення Росії. Законопроєкт також містить $26,4 мільярда на допомогу Ізраїлю та цивільному населенню сектору Газа і $8,1 мільярда на допомогу Тайваню.




Новости