Воскресенье, 05 мая 2024 22:02

Сі Цзіньпін заявив, що хоче працювати з Францією для "врегулювання кризи" в Україні

Сі Цзіньпін заявив, що хоче працювати з Францією для

Сі Цзіньпін заявив, що хоче працювати з Францією для " врегулювання кризи" в Україні

Лідер Китаю Сі Цзіньпін на сторінках французької газети Le Figaro заявив, що Китай хоче "працювати з Францією і всім міжнародним співтовариством" для завершення війни в Україні, яке він назвав "врегулюванням кризи".

Про це повідомляє TF1info з посиланням на статтю Сі Цзіньпіна в Le Figaro

Після прибуття до Парижа в неділю, 5 травня, Сі Цзіньпін оприлюднив статтю в Le Figaro, в якій заявив, що приїхав до Франції з "трьома посланнями". Він розкрив, чим хоче поділитися з президентом Франції Еммануелем Макроном під час цього дводенного державного візиту, який стане першою офіційною поїздкою голови КНР до Європи з 2019 року.

Серед головних питань – торговельні та дипломатичні відносини між двома країнами, але також і пошук шляхів вирішення війни в Україні.

Лідер Китаю заявив, що розуміє, що стоїть на кону для європейців в "українській кризі", і відданий низці норм, що регулюють міжнародні відносини. Серед них – "взаємна повага до суверенітету і територіальної цілісності, взаємний ненапад, взаємне невтручання у внутрішні справи, рівність і взаємна вигода, мирне співіснування".

Сі Цзіньпін стверджує, що Китай "вірно застосовує ці принципи". "З моменту заснування нового Китаю понад 70 років тому він ніколи не починав війни і не окупував жодного сантиметра чужої землі", – написав він.

Лідер Китаю також заявив про "конструктивну роль" в російсько-українській війні. "Китай не спричинив цю кризу, він не є її стороною або учасником", – запевняє він.

Сі Цзіньпін при цьому висловив сподівання, що "мир і стабільність швидко повернуться до Європи".

Він заявив, що хоче "працювати з Францією і всім міжнародним співтовариством" для "врегулювання кризи" в Україні.




Новости