Четверг, 09 мая 2024 11:47

У Полтаві екскомандир бригади тероборони віддав автівку волонтерів власній дружині

Офіцера ЗСУ Олександра Чахлова підозрюють у зловживанні владою під час служби на посаді командира 116-ї окремої бригади територіальної оборони у Полтаві. Про це повідомляє Полтавщина.

В кінці 2022 року департамент з питань цивільного захисту Полтавської міськради передав бригаді дві автівки Skoda Kodiaq (вартість кожної 2 млн гривень). Автомобілі були передані тероборонівцям для виконання завдань щодо протидії військовій агресії. Серед переданих автівок була й сіра Skoda Kodiaq: слідчі встановили, що цією машиною користувалася дружина тодішнього командира Олександра Чахлова, яка проживає у Чернівцях та не є військовослужбовицею 116-ї окремої бригади тероборони.

Олександра Чахлова зняли з посади торік 24 листопада: він був переведений у резерв офіцерського складу. Також в середині грудня минулого року, слідчі обшукали автівку Mitsubishi L200. Ця автівка була на балансі 116 ОБрТрО, однак після зняття з посади командира, Олександр Чахлов продовжував нею користуватися.

Нагадаймо, торік у жовтні з’явилася інформація про перевірку Держбюро розслідувань вартості, за якою закуповували військові житлові побутові модулі. Київська громадська організація «Європейський культурний центр» повідомила ДБР, що можливо посадовці 116-ї окремої бригади територіальної оборони за попередньою змовою з керівниками чи заступниками керівників управління майна Полтавської облради, прийняли на баланс вживані житлові модулі, які за тендерною документацією мали бути новими. Загальна вартість модулів — близько 10 млн гривень.




Новости