Четверг, 09 мая 2024 12:33

Депутати міськради "зняли" 11 млн грн із завищених зарплат виконкому

Депутати міськради

Сьогодні, на черговій 41-й сесії, депутати Ірпінської міської ради скоротили фінансування зарплат працівників виконавчого комітету міськради на 11 мільйонів гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Це сталося після так званого “Ірпінського зарплатгейту”, коли наближеним до мера Ірпеня Олександра Маркушина нараховувалися зарплати по 1,5 млн грн, що стало причиною для порушення кримінального провадження, обшуків та допитів. На думку місцевих депутатів та за даними слідства, частину цих коштів працівники міськради повертали Олександру Маркушину готівкою.

Скорочення завищених зарплат чиновників ініціювали депутати Ірпінської міської ради Олександр Пащинський та Андрій Помазан. Рішення зекономити для громади та задля підтримки ЗСУ 11 млн бюджетних коштів підтримали депутати від партій “Нові Обличчя”, “Слуга народу”, “Європейська Солідарність” та “Батьківщина”. Депутати від “Голосу” не голосували за це питання, а від “Свободи” – утрималися.

Сам Маркушин не прийшов на сесію міськради, засідання якої у конструктивному форматі провела секретар ІМР Анжела Макеєва (партія “Слуга народу”). Варто зазначити, що 8 травня Олександр Маркушин так і не зміг провести засідання виконавчого комітету. Члени виконкому вирішили не брати участі в засіданні, допоки на сесії не буде знято кошти на фінансування завищених заробітних плат чиновників. Виконком мер переніс на 28 травня.

Також під час сесії було затверджено ряд важливих питань щодо життєдіяльності міста. Зокрема, депутати підтримали виділення коштів для ЗСУ, проведення ремонтних робіт у дошкільному закладі освіти "Лісова пісня", на ремонт дитмайданчиків у міських парках, поточного ремонту доріг, навчально-тренувальні збори для спортсменів та на виготовлення документації капремонту багатоквартирного будинку. Також сесія прийняла субвенцію на реконструкцію Ірпінської гімназії «Освіта».

Крім цього, депутат Ірпінської міської ради Андрій Літвинов ініціював проведення окремих публічних звітів про роботу всіх комунальних підприємств громади у міжсесійний період.

Нагадаймо, що відомо про результати обшуку в Ірпінській міській раді: судова ухвала.




Новости