Суббота, 20 апреля 2024 05:47

Генштаб: на фронті за добу було понад 100 зіткнень

Українські військові поблизу Бахмута на Донеччині, березень 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 102 бойових зіткнення, українські військові відбили атаки російських сил на шістьох напрямках, повідомив у ранковому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України.

Зокрема, за повідомленням, 31 атаку українські військові відбили на Авдіївському напрямку, по 23 – на Бахмутському і Новопавлівському, 13 – на Лиманському, 7 – на Херсонському і 5 – на Оріхівському.

«Загалом ворог завдав 29 ракетних і 67 авіаційних ударів, здійснив 67 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань і пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок й інші об’єкти цивільної інфраструктури», – йдеться в повідомленні.

Упродовж тижня Бахмутський напрямок, де триває битва за Часів Яр, російські війська штурмували найбільше, – 180 атак (порівняно зі 160 штурмами на Новопавлівському напрямку убік Покровська), повідомляв напередодні проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Російські атаки можуть досягти «більш значних та загрозливих успіхів», особливо на захід від Бахмута, якщо США й надалі не надаватимуть безпекову допомогу Україні, наголошували аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив 14 квітня, що поточна ситуація на сході України є «напруженою», а російські війська зосереджують свої зусилля на захід від Бахмута в напрямку Часового Яру.

Речник українського угруповання «Хортиця» підполковник Назар Волошин заявив 15 квітня, що українські сили на Бахмутському й Авдіївському напрямках можуть використовувати від одного до пʼяти артилерійських снарядів на кожні 10 таких снарядів, випущених російськими військами, але українська артилерія є більш точною.

Раніше в розмові з виданням The Washington Post начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія розпочне великий наступ у червні. Мета – спробувати захопити Донецьку і Луганську області. Утім, за його словами, Україна готує відповідь і продовжить атаки на території Росії.

Форум




Новости