Вторник, 23 апреля 2024 13:34

Ексдепутата Запорізької міськради засудили до 15 років за ґратами за коригування ударів по місту – СБУ

За даними слідства, засудженим є колишній депутат-комуніст Запорізької міськради

Колишнього депутата Запорізької міськради засудили до 15 років ув’язнення за наведення російських ракет по Запоріжжю, повідомила 23 квітня Служба безпеки України

«Задокументовано, що саме за його координатами рашисти здійснили серію повітряних ударів по місту у квітні-травні 2022 року», – вказано у повідомленні.

Правоохоронці затримали чоловіка у травні 2023 року.

За даними слідства, засудженим є колишній депутат-комуніст Запорізької міськради, якого у 2001 році засудили до шести років тюрми за планування державного перевороту в Україні.

«Наприкінці 2022 року, – повідомляють правоохоронці, – його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ для збору розвідданих про місця розташування ЗСУ та оборонних заводів України… Агент особисто виїжджав на місцевість, де проводив приховану фото- та відеофіксацію українських об’єктів».

Правоохоронці регулярно повідомляють про затримання у різних регіонах України підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, державній зраді.

Державне бюро розслідувань від початку повномасштабного вторгнення Росії розслідує 2 150 кримінальних проваджень щодо підозрюваних у злочинах проти національної безпеки України.

Форум




Новости