Понедельник, 06 мая 2024 13:35

Ми не можемо більше чекати: Шольц звернувся до союзників і зробив заяву про війну в Україні

Олаф Шольц закликав союзників передати Україні системи ППО зі складів

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав європейських союзників посилити українську протиповітряну оборону з того, що є в запасах, оскільки часу на те, щоб чекати на виготовлення нових систем ППО для української армії немає. Як повідомляє портал "Коментарі", заява Олафа Шольца цитує "Tagesschau".

Ми не можемо більше чекати: Шольц звернувся до союзників і зробив заяву про війну в Україні

Німецький канцлер нагадав, що Берлін передає Києву вже третю ЗРК Patriot.

Олаф Шольц заявив, що для Німеччини це "дуже чіткий сигнал про те, що ми готові допомогти там, де не вистачає боєприпасів та артилерії", закликавши інших європейських союзників приєднатися до ініціативи.

"Тому що ми не зможемо чекати, доки зроблять нові системи. Ми повинні забезпечити Україні більше можливостей для протиповітряної оборони з наявних запасів", – наголосив німецький лідер.

Також видання "Коментарі" повідомляло – уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоч одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО.

Берлін перебуває у постійному контакті зі своїм трансатлантичним союзником. Спроби Німеччини переконати США поставити Україні систему Patriot є частиною скоординованих зусиль, спрямованих на те, щоб змусити партнерів НАТО і ЄС збільшити допомогу Україні в галузі протиповітряної оборони.




Новости