Вторник, 07 мая 2024 04:52

Україна запізнилася: ЗМІ пояснили, чому в ударах по Кримському мосту більше немає сенсу

The Independent заявляє, що РФ уже не возить зброю через Кримський міст

Країна-агресор не втрачала час та переорієнтувала свої маршрути. Тепер постачання озброєння на південь України не залежить безпосередньо від Кримського мосту. Росія почала активно використовувати сухопутні маршрути в окупованій Східній Україні для постачання зброї на свою лінію фронту. Після неодноразових атак України на Керченський міст РФ виграла час. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Independent.

Україна запізнилася: ЗМІ пояснили, чому в ударах по Кримському мосту більше немає сенсу

Видання, посилаючись на дані найбільшого українського приватного розвідувального агентства Molfar, пише, що аналіз супутникових знімків показує, що на Кримському мості практично відсутній рух транспорту, і "тому він більше не може бути ефективною військовою мішенню для обмежених боєприпасами українських військ".

Зображення, зроблені супутниковими фахівцями Maxar, які були проаналізовані Molfar та надіслані The Independent, показують, що майже жоден військовий вантажний потяг не курсував залізничною лінією мосту протягом трьох місяців.

У цей період 29 лютого мостом був помічений лише один російський вантажний потяг, який перевозив близько 55 вагонів пального.

Автори матеріалу зазначають, Росія значно скоротила використання мосту після того, як 17 липня 2023 року Україна атакувала його та підірвала ділянку дороги та залізничне полотно, зазначається в аналізі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не Кримський міст: Володимир Зеленський відповів, по чому битиме Україна ракетами ATACMS.




Новости