Вторник, 07 мая 2024 15:13

Південна Корея відправила посла до РФ на «інавгурацію» Путіна

Південна Корея відправила посла до РФ на «інавгурацію» Путіна

Південна Корея відправила посла до РФ на «інавгурацію» Путіна

Уряд Південної Кореї направив посла в Росії Лі До Хуна на «інавгурацію» Путіна після ретельного аналізу невирішених двосторонніх питань і з огляду на відповідальність за захист прав та інтересів південнокорейських громадян і бізнесу в РФ.

Про це з посиланням на власні джерела в уряді повідомляє Yonhap.

Видання зауважує, що присутність посланця Сеула на заході, що відбувся в Кремлі, різко контрастувала з поведінкою його колег і союзників Південної Кореї, зокрема, Сполучених Штатів та більшості західних країн, які бойкотували цю подію через триваючу російську війну проти України.

«Рішення (про направлення посла Лі — ред.) було ухвалене після ретельного розгляду різних невирішених двосторонніх питань і необхідності регулювати двосторонні відносини з Москвою», — повідомив Yonhap співрозмовник, обізнаний із цим питанням.

За його словами, уряд також взяв до уваги свою відповідальність за захист прав та інтересів південнокорейських громадян і бізнесу в Росії.

Зв’язки між Сеулом і Москвою охолонули після того, як Південна Корея приєдналася до очолюваних Сполученими Штатами кроків із запровадження санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну.

Росія назвала Південну Корею однією з недружніх країн і закликала скасувати низку економічних санкцій, накладених Сеулом на Москву.

Наприкінці лютого Росія за звинуваченнями в шпигунстві відправила до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві південнокорейського місіонера, який працював у християнській місії у Владивостоці. Його місіонерська група категорично заперечила будь-яку незаконну діяльність її представників за кордоном.




Новости