Среда, 08 мая 2024 09:26

Вбивство підлітка у фунікулері: співробітнику УДО загрожує довічне ув’язнення – ДБР

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування у справі вбивства підлітка на станції фунікулера в Києві 7 квітня, повідомляє ДБР.

Вказано, що у ході розслідування слідчі перекваліфікували підозру на на ч. 2 ст. 115 КК України – позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, яка передбачає довічне ув’язнення.

Раніше суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою до 5 червня 2024 року без права внесення застави. Спочатку чоловіку повідомили про підозру в умисному вбивстві – санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Державне бюро розслідувань повідомило 9 квітня, що підозрюваний у вбивстві підлітка на станції фунікулера у Києві не визнає свою провину. За словами речниці Бюро, експертиза підтвердила, що чоловік був у стані алкогольного сп’яніння – 1,2 проміле алкоголю в крові.

За даними слідства, 7 квітня на станції столичного фунікулера виник конфлікт між чоловіком, який служить водієм в Управлінні державної охорони, та неповнолітнім. На верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка, той розбив головою скло і отримав поріз шиї. Від поранення хлопець помер на місці.

Форум




Новости