Понедельник, 08 апреля 2024 12:09

ЄБА просить уряд запровадити електронну комунікацію між військкоматами та бізнесом. У чому проблема

військовий,мобілізація,квиток

Члени Європейської Бізнес Асоціації пропонують ініціювати запровадження процедури електронної комунікації бізнесу з Територіальними центрами комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Про це повідомляє пресслужба ЄБА.

Зазначається, що впродовж двох років компанії-члени Асоціації говорять про проблеми ефективної взаємодії між бізнесом та військкоматами.

Зокрема, компанії відмічають складність процесу, відсутність чітких процедур, необхідність фізичного відвідування ТЦК та СП, обмежену кількість прийомних годин, черги, відсутність чіткого переліку та адрес військкоматів, відсутність зворотного зв’язку щодо деяких запитів, тощо.

Також ЄБА звертає увагу на "рейди" деякими містами країни відповідних представників Центрів – про причини, правила проведення яких, тощо також би було доречно прокомунікувати або все ж обирати більш цивілізовані підходи в роботі, зазначають в Асоціації.

"Все це значно ускладнює продуктивну комунікацію та процес виконання бізнесами своїх зобов’язань. Більше того, це негативно впливає і на якість ведення військового обліку, створює додаткове адміністративне навантаження для бізнес та є важливим фактором у прийнятті рішень щодо розширення бізнесу та збільшення інвестицій в економіку", – наголосили в ЄБА.

Тож бізнес просить міністра цифрової трансформації Михайла Федорова та міністра оборони Рустема Умерова вжити відповідних заходів.

Так, компанії пропонують ініціювати запровадження процедури електронної комунікації бізнесу з ТЦК та СП в частині ведення військового обліку, надання роботодавцем інформації щодо зміни у статусі військовозобов’язаних та звірки списків військовозобов’язаних.

Крім того, спільнота ЄБА пропонує передбачити: публікацію офіційних електронних адрес ТЦК та СП для комунікації з бізнесом та можливість надання підприємством необхідних відомостей засобами електронної комунікації.

Також пропонується встановити чіткі строки для військкоматів щодо обробки запитів та надання відповідей, а також надання часу підприємству на усунення зауважень тощо.

До того ЄБА просить запровадити необхідність для ТЦК та СП надавати відповіді підприємству з роз’ясненням проблем та недоліків, які були виявлені у ході звірки списків тощо.




Новости