Вторник, 09 апреля 2024 05:54

Як виглядають російські кораблі після ударів ЗСУ, – OSINT

Як виглядають російські кораблі після ударів ЗСУ, – OSINT

Як виглядають російські кораблі після ударів ЗСУ, – OSINT

Російські військові кораблі після удару ракет ЗСУ перебувають у Севастопольській бухті. Один з цих кораблів може перезаряджатись, щоб підсилити протиповітряну оборону ЗС РФ.

У Севастопольській бухті поруч з двома військовими кораблями ЧФ РФ працюють великі крани. Крім того, великий десантний корабель (ВДК) "Ямал" перебуває неподалік від так званого "пірсу з боєприпасами". Про стан частини російського флоту, який потрапив під удар ракет Сил оборони України, розповів OSINT-розслідувач з ніком MT Anderson у соцмережі X (Twitter).

MT Anderson отримав супутникові світлини з високою роздільною здатністю, зроблені 5 квітня 2024 року. На світлинах можна побачити три кораблі проєкту "Ропуха" — ВДК "Азов", "Ямал", "Константин Ольшанский", — та один розвідувальний корабель проєкту 18280 "Иван Хурс".

Зі слів розслідувача, човни перебувають біля ремонтного пірса та біля пірса боєприпасів. OSINT-розслідувач наголосив, що на високоякісних світлинах він не побачив пошкоджень, які мали б бути після ураження ракетами.

Удари по ЧФ РФ, влучання ракет, Севастополь фото, ВДК РФ qkxiqdxiqdeihrant

У дописі MT Anderson описується, що він побачив на фото. По-перше, біля кораблів "Азов" та "Константин Ольшанский" стоять високі крани. Біля пірса боєприпасів (ammo pier) перебуває "Ямал": його прикрили маскувальною сіткою і неможливо роздивитись деталі. Зокрема, не ясно, чи човен перезаряджає ракети ППО, які міг витратити під час попередніх інцидентів у Севастопольській бухті.

Удари по ЧФ РФ, влучання ракет, Севастополь фото, ВДК Ямал

Удари по ЧФ РФ, влучання ракет, Севастополь фото, ВДК Константин Ольшанский




Новости