Четверг, 25 апреля 2024 12:42

Нардеп-хабарник Гунька проігнорував судове засідання: суддя ВАКСу оштрафував його на 3032 грн

Анатолій Гунька

Народний депутат України, який до скандалу був у фракції "Слуга Народу" Анатолій Гунька, якого мали б судити за одержання 85 тисяч доларів за оренду землі, не прийшов на засідання. Більше того, за неявку суддя ВАКСу наклав на нього просто смішний штраф — 3023₴

У суді були присутні журналісти СтопКору, які зафіксували рішення суду щодо штрафу відносно нардепа Гуньки.

Варто попередньо нагадати, що народного депутата Анатолія Гунька та його спільника ще минулого року викрили на одержанні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди за забезпечення надання приватному підприємству в оренду державних земель.

Цікаво, що у той час Гунька також займав посаду Голови Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України.

Тоді "слуга народу" підбурював представника приватного підприємства до надання "хабару" для службових осіб Академії та місцевого чиновника за забезпечення надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 га, що перебували у постійному користуванні держпідприємства академії.

Також у цю "змову" входило у згода з боку Гунька на подальше неперешкоджання у господарській діяльності цього приватного підприємства.

І от у четвер, 25 квітня, Анатолій Гунько мав бути присутнім на засіданні Вищого антикорупційного суду України, проте вирішив не з’явитися та проігнорував слухання. В свою чергу у ВАКСі вирішили "покарати" народного обранця та оштрафували його на 1 неуподаткований мініум, а саме на 3023₴

Нагадаймо, раніше ми повідомляли про те, що журналіст, телеведучий та волонтер Олексій Мочанов пригадав сумнівний бекграунд народного депутата Анатолія Гунька. За словами Мочанова нардеп раніше вже був причетний до земельної афери, але тоді вийшов "сухим з води".

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!




Новости