Среда, 01 февраля 2023 13:53

СБУ підтвердила обшуки у столичного забудовника Столара через участь у схемах Медведчука (оновлено)

столар,вадим

Служба безпеки проводить обшуки у столичного забудовника та народного депутата від забороненої судом партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадима Столара.

Об этом сообщает Скелеты в шкафу


Про це вранці у середу повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у Telegram.

Пізніше у пресцентрі СБУ підтвердили проведення низки обшуків у представників столичних будівельних компаній, підконтрольних одному з депутатів Верховної Ради від забороненої партії "ОПЗЖ".

"На переконання слідства, ці комерційні структури були залучені до протиправних схем легалізації коштів в інтересах колишніх депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака. Аналогічні схеми працювали також на користь інших громадян РФ та РБ, до яких були застосовані санкції РНБО, країн ЄС та США", – йдеться у повідомленні спецслужби.

У СБУ додали, що наразі її дії спрямовані на ліквідацією всіх протиправних схем та каналів легалізації фінансових активів, які застосовували зловмисники.

"Зокрема, мова йде і про викуп корпоративних прав українських забудовників різними офшорами та російськими банками, і про спрямування коштів від продажу нерухомості на фінансування дій, що завдають шкоди державній безпеці", – зазначається у повідомленні.

Щоб отримати додаткові докази злочинної діяльності, правоохоронці провели обшуки за місцями проживання службових осіб і в офісах будівельних компаній.

Слідчі дії проводились за ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) та ст.110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, раніше стало відомо, що Столар планує скласти мандат народного депутата.

Минулого літа Столар продав свої телеканали "Типовий Київ", Odesa.live та Live співзасновниці креативних агентств We know how та Badoev ID Ганні Ковальовій.

У травні після призупинення діяльності фракції ОПЗЖ Вадим Столар увійшов до нової депутатської групи "Відновлення України".

Источник: Репортер РУ




Новости