Вторник, 07 мая 2024 11:37

ФСБ готувала теракт в Україні, як подарунок на інавгурацію. Кого планував вбити ворог

Контррозвідка та слідчі СБУ зірвали плани російської ФСБ, щодо вбивства президента Володимира Зеленського та інших високопасодовців, серед яких очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов та очільник СБУ Василь Малюк

Як відзначили в прес-службі СБУ, в агентурну мережу ФСБ входили двоє полковників УДО, які передавали секретну інформацію терористичній Росії. Окрім того, за інформаціє спецслужб, представники цієї агентурної мережі займалися пошуком виконавців серед військових, які безпосередньо наближені до охорони Президента. Нібито ці люди мали взяти президента в заручники, а потім і вбити його.

ФСБ готувала теракт в Україні, як подарунок на інавгурацію. Кого планував вбити ворог

Василь Малюк

Окрім того, як відзначили в спецслужбах, вороги планували вбити Буданова перед Великоднем. Планувалося, що агент ФСБ буде стежити за приміщенням, в якому має знаходитися очільник розвідки. Потім, за переданими ним координатами планували завдати ракетний удар, далі атакувати з допомогою дронів людей, що залишаться на місці атаки. А після цього завдати ще один ракетний удар, щоб знищити сліди застосування ворожого безпілотника.

Як стверджують в спецслужбах, завербований ФСБ працівник УДО особисто привіз виконавцю FPV-дрони, а також заряди до РПГ-7, і протипіхотні міни МОН-90.

Підкреслюється, що Служба безпеки зафіксувала як поїздки полковника УДО за безпілотниками та вибухівкою до іншого регіону України, так і розмови потенційного виконавця теракту із "куратором" з ФСБ.

Служба безпеки України поетапно задокументувала злочинні дії фігурантів і затримала їх.

Прокоментував резонансе затримання і сам Василь Малюк. За його словами, про спецоперацію СБУ знало дуже обмежене коло осіб.

"Теракт, який мав стати подарунком Путіну до інаугурації, насправді став провалом російської спецслужби",

— підкреслив Василь Малюк.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що терористична Росія уже багато разів намагалася вбити президента Володимира Зеленського.




Новости