Вторник, 07 мая 2024 18:13

Веніславський: Працівників ТЦК каратимуть, якщо вони порушуватимуть права людини

Порушення прав людини під час проведення мобілізаційних заходів неприпустимо, за це представників ТЦК та СП каратимуть. Про це заявив нардеп України Федір Веніславський у коментарі «Київ24».

За його словами, спроби продемонструвати ефективність роботи працівників ТЦК можуть накладати психологічний відбиток. За його словами, навіть під час мобілізаційних заходів права людини не повинні порушуватись. У таких випадках, вважає Веніславський, потрібно вживати «будь-яких заходів».

«Будь-які заходи мають здійснюватися з дотриманням поваги до людської гідності, тому що право на людську гідність – це те, що взагалі не може бути обмежено навіть в умовах воєнного стану», – зазначив він.

Веніславський уточнив, що випадки порушення прав людини представниками ТЦК та СП набувають суспільного розголосу та стають предметом реагування правоохоронних органів. Якщо в діях працівників цих структур виявляються ознаки кримінального чи адміністративного правопорушення, всі вони реєструються і розслідуються.

“Дуже багато представників ТЦК та СП після таких скандальних випадків порушення прав людини просто перестають бути представниками ТЦК та СП і відправляються в бойові підрозділи”, – додав депутат.




Новости